Barion Pixel
Keresés

7+1 öregedésgátló tipp minden időkre

7+1 öregedésgátló tipp minden időkre

Talán nincs már új a nap alatt ez örökzöld témát illetően, ezért úgy gondoltam, megosztom az általam legnagyobb sikerrel használt, külső-belső öregedésgátló tipp-et, mely számomra a határtalan energia és a kortalan külsőt tekintve, kiválóan bevált.

1. Reggel éhgyomorra való, kb. 1 liternyi citromos– vagy mézes melegvíz ivása.

Én ezt egy ősi japán recept alapján, rendszerint 4 pohárnyi citromos vízzel kezdem, majd zárásként egy pohár mézes melegvízzel fejezem be, mely végül a vércukorszintet is kiválóan helyreállítja.

Mivel nincs mindenki hozzászokva ehhez a mennyiséghez, eleinte érdemes lassacskán növelni az adagot, míg könnyedén eljutunk az 1 liternyi vízbevitelhez.

Napi szinten pedig az ideális folyadék- ill. a vízpótlás testsúlyonkénti 50 ml/kg mennyiség az, amit érdemes szem előtt tartani.

2. Ha már reggel, akkor mindezek után elengedhetetlen egy kis kardio testmozgás napindítóként, mely azonnal beindítja a szervezet egészének keringési rendszerét, melytől kellően felfrissülten, energiától kicsattanóan indulhat a nap.

3. A friss, reszelt gyömbér, teának való elkészítése.

Mindez szintén nem maradhat ki a napi rutinból, akár reggel vagy este fogyasszuk is -részemről néha kiváló helyettesítője a fent említett, reggeli mézes víznek- hiszen ez is e kitűnő, édes nedűvel ízesítve a legfinomabb.

Lassanként kortyolgatva, mindenünket átjárja ez a kellemesen meleg, finoman pezsdítő, sejtjeinket átjáró bizsergés, melynek fertőtlenítő és számtalan jótékony hatásán kívül, csak a vérkeringés serkentő hatása nagyobb. 

https://www.hazipatika.com/eletmod/termeszetes_gyogymodok/cikkek/gyomber_erdemes_naponta_fogyasztani/20160114131628

4. A jóga művészete is megérne egy külön mesét, melynek reggel- vagy esti gyakorlása felér egy teljes újjászületéssel.

Kiváló regenerálója nem csak a test és a belső szerveknek, de a lelkünkre is igazi elixírként hat.

5. Relaxáció, vagy az annál mélyebb szinten lévő meditáció, melyből 20 perc teljes önátadással végzett elcsendesülés, felérhet akár 4 órányi alvással.

No ehhez kell némi gyakorlás, hogy ide eljussunk, de mindennek napi szinten való beiktatásával egyszer csak azon kapjuk majd magunkat, hogy nem csak sokkal kiegyensúlyozottabbakká válunk, de még a korunkat is évekkel letagadhatjuk.

6. Nevetés, hála, humor és az öröm.

Minderről szintén ódákat lehetne zengeni, hiszen ezen sokrétű, egymással szorosan összefüggő életöröm megannyi megnyilvánulása jócskán hozzájárul a lelki harmóniához, mely több mint öregedésgátló tipp, de az élet minden területén és az akadályaink leküzdésében is nagy hasznát vehetjük.

7. Ezúttal a külső ápolás részként – ez a szintén a reggelhez köthető ceremónia -melyről már korábban is írtam- nem más, mint az arcunk, nyakunk, a dekoltázs és a kézfejünk hideg vizes arckefével való, alapos átdörzsölése.

Egy valósággal fellélegző, újjászülető bőr lesz a jutalom, melynek a pórusaink felszabadulásán kívül, csak a felszíni vérkeringés élvezi nagyobb előnyét, melynek egy selymes és üde bőrfelszín lesz a végeredménye.

8. Szintén a külső ápolást illetően, jómagam az arctorna kiemelt szerepében hiszek, hiszen egy bizonyos kor után kenhetünk magunkra bármilyen minőségi kencét, ha a bőrünk tónusának állapota nem megfelelő, így más izmokhoz hasonlóan, az arc mimikai izmainak kellő megmozgatása elengedhetetlen a hosszantartó szépség és az arckontúrok megóvása érdekében. Szintén vérkeringés fokozó hatásának hála, ez a ránctalan bőr elsőszámú támogatója.

Számtalan, különböző párperces torna közül válogathatunk, melynek heti két alkalommal való ismétlésével, csodás eredmény születhet.

Mindennek passzív megnyilvánulása az oly sokak által preferált arcmasszázs, mely az aktív mozgás kiváló kiegészítője lehet, de ha komoly eredményt szeretnénk elérni, itt sem ússzuk meg kizárólag a passzív változattal..

Egyszóval Hölgyeim és Uraim, arctornára fel, tessék hát kipróbálni, megéri a fáradtságot..

Lehetne még jócskán bővíteni a repertoárt, de elsőkörben talán elegendő ezzel a néhány apró trükkel indítva kitapasztalni, hogy melyek a számunkra legtesthezállóbbak.

Oszd meg velem kérlek, hogy mi az, mely számodra is a leginkább bevált öregedésgátló tipp-et, illetve, ha kérdésed van, írd meg bátran!

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek