Barion Pixel
Keresés

A kandalló rejtett csodaszere.. a fahamu titkai..

A kandalló rejtett csodaszere.. a fahamu titkai..

Ezúttal egy számomra elsőre meghökkentőnek tartott- mindig és szinte mindenütt jelenlévő anyagot említenék- mely nem más, mint a fahamu -mely nélkülözhetetlensége révén érdemli meg közhírré tételét.

Felgyorsult életmódunk, a civilizáció egyéb zavaró hatásai és a gyógyszeripar az, mely mára már jócskán feledteti velünk a fűben-fában orvosság, és egyéb, rég elfeledett ősi tudást, az évezredek óta bevált, a természet által nyújtott csodálatos anyagokat, melyek mindig is az emberi élet és az ősi gyógyítás részét képezték.

Ki hitte volna, hogy a kályhák és kandallók eddig szinte senki által nem sokra becsült végterméke, a hamu egy valódi gyógyír, egy igazi kincs minden élőlény számára.

Elsősorban a fahamu az, mely számtalan külső és belső jótékony hatásával valódi orvosság a test és a bőr különböző problémáira, miáltal a talaj és a rajta a termesztett növények is igen meghálálják a földre szórt nemes port.

Ez a növények elégetéséből származó finom anyag terápiás szerként, a víz fertőtlenítésére, szappan készítésére és műtrágyaként is egyaránt bevált.

Míg Ázsiában és az ayurveda által is ősidők óta használatos, szinte bármin-nemű egészségügyi problémára megoldást nyújtó anyag kiválóan közömbösíti a testbe nem illő haszontalan dolgokat, az étkezés és a környezeti tényezők által felhalmozott felesleges anyagokat, kemikáliákat, nehézfémeket, miáltal nagyszerűen tisztítja, méregteleníti és lúgosítja a szervezetet.

A román parasztok által, csak néhány évszázada felfedezett kályhai melléktermék igen hatékonynak bizonyult mind reumatikus, és egyéb mozgásszervi panaszok terén, mind pedig az emésztés, a szív és érrendszeri problémák, cukorbetegség, magas vérnyomás és különböző neurológiai bántalmak esetén egyaránt.

Belsőleg emésztési rendellenességek /hányás, hasmenés, puffadás, bélparazita, Ibs (irritábilis bélszindróma) krón betegség esetén, minden mellékhatástól mentesen, kiválóan használható.

Szintén sikerrel alkalmazható ingerlékenység, neurasthenia, pszichomotoros izgatottság, alkoholizmus, bénulás, hipoglikémia, asztma és izomgyengeség esetén.

Külsőleg különböző bőrproblémák, mint égési sérülések, pikkelysömör, akne, gombás fertőzés és rüh esetén, külső szuszpenzióval való átmosása kiváló eredményeket produkált, miáltal az ebből készített, dédanyáink által is használatos szappan, rendkívül simává varázsolta a bőrt, miáltal még különféle arcpakolások nagyszerű alapanyaga is lehet.  

Különböző harapások, csípések és kígyómarás esetén is igen kiváló ellenszer, de fogkrém alapanyagaként is bizonyítottan tisztító, fertőtlenítő hatással bír.

Székrekedés esetén nem javallott a használata, minden egyéb esetben pedig felér egy valódi és nem utolsósorban igen költséghatékony terápiával.

A tiszta növényi hamu fél dl vízben való, fél teáskanálnyi mennyisége, 2 hónapon át történő kúraszerű alkalmazásával -mely naponta 2-3-szori étkezés előtti adagot jelent- jelentős javulás tapasztalható a fentebb említett, bármely tünet megléte esetén.

Egy korábbi cikkben említett indiai rituális tűzszertartás, avagy az a bizonyos ’agnihotra’ általi végtermékének hamuját az ayurveda már időtlen idők óta használja, melynek az egész világon való elterjedésének köszönhetően, emberek tucatjai fognak jó eséllyel visszatérni ezen elfeledettnek vélt, felejthetetlen, költségkímélő és annál hatékonyabb ösztönös ősi tudáshoz.

 

Legyen szó szinte bármiről, mint háztartás, kert, vagy csak saját kísérletezésre, netán belsőleg lennénk hajlandóak kipróbálni a kandallóban eddig feleslegesnek vélt, nemes anyagot, egy biztos: ideje fenntarthatóan és okosan hasznosítani mindazt, amit a csodálatos természet tálcán kínál számunkra.

https://hu.koshachek.com/articles/ash-ezereves-terapias-gyogyszer-az-ortodox-ved.html

https://napimuzsa.hu/eletmod/ritualis-vedikus-tuzszertartas-avagy-mi-az-agnihotra-titka/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek