Barion Pixel
Keresés

Hogyan kezdjünk neki a teljes otthoni méregtelenítésnek?

Hogyan kezdjünk neki a teljes méregtelenítésnek?

Azt hiszem, hogy soha jobbkor nem jönne jól egy külső-belső nagytakarítás életünk minden területén, mint ilyenkor tavasz tájékán, amikor minden az élet ébredéséről és a megújulásról szól. Igy, ha már valamelyest sem feledkeztünk meg a természettel való ősi harmóniánkról, nincs más választásunk, mint felvenni az élet örök, ciklikus változási folyamatát és belevágni egy néhány napos, teljes otthoni méregtelenítésbe.

Eljött az ideje az ébredezésnek, a lassú, de biztos virágba borulásnak, majd a teljes pompánkban való tündöklésnek, hiszem az élet szava vár, hív és óhatatlanul ott ég a lelkünkben, még ezekben a rendkívüli időkben is -sőt ennyi nehézség és megpróbáltatás után talán még inkább vágyunk az élet és a szépség mindennemű megnyilvánulása után.

Legyünk hát mi magunk a szépség, melyet a természet alkotott, és amelyért módunkban áll mindent meg is tenni.

Köztudott, hogy szépség nem létezhet tartósan egészség nélkül, ezért a testünk-lelkünk érdekeit figyelembe véve, ennek egyik legelemibb módja a szervezetünk belső megtisztítása, mely minden egészség fundamentuma.  

Számtalan különféle metodika, forma és kúra létezik mindennek a megvalósítására, miáltal ki-ki a maga belső testi állapota és igényeihez mérten tudja a számára legoptimálisabb teljes otthoni méregtelenítő módszert megtalálni.

Fontos, hogy ha bármilyen betegségben szenvedünk vagy gyógyszert szedünk, akkor mindezt csak a kellő szakorvosi konzultáció után, súlyosabb esetben szigorú orvosi ellenőrzés mellett vághatunk bele a nagy kalandba, mely a napok elteltével garantáltan egyre élvezetesebb lesz.

Sajnos szinte alig létezik ma már olyan ember, akinek ne lenne szüksége egy megújító, a teste működési mechanizmusait helyreállító megtisztulásra, és aki még csak ennek a gondolatával kecsegtet, de nem tudja, hogyan vágjon bele, érdemes körültekintően eltervezni az előttünk álló néhány nap menetét.

Gyümölcs- vagy barnarizs nap:

Aki teheti, kezdetben egy rendkívül kímélő, mégis nagyon hatásos, viszonylag könnyű és elsőre elviselhetőbbnek tűnő módszerrel kezdje a teljes otthoni méregtelenítést, mint például a gyümölcs- vagy barnarizs nap.

Rendkívül hatékony tud lenni egy 4 napos barnarizs kúra beiktatása, mely magas rosttartalma és ezáltali erős tisztító hatása révén súrolja át az egész bélrendszert, melyen felül még számtalan hasznos nyomelemet és vitamint is tartalmaz. Ha netán nagyon unnánk már azt a barnarizst, felváltva variálható egy hajdina- vagy kölesnappal is, hogy változatosabbá tegyük a kúrát.

A reggeli rutinunk részeként, zsiradék- és adalékanyag mentesen főzzük meg az egész napra elegendő adagot, melyhez szükség esetén kevés sót is adhatunk.

https://napimuzsa.hu/eletmod/melyik-a-reggeli-vizivas-osi-japan-modszere/

Megéri a 4 teljes napot végigcsinálni, hiszen majd egy sokkal könnyedebb, energikusabb és letisztultabb énünkre ismerhetünk általa.

Ha netán akár kellő kitartás hiányában nem tudnánk mindezt véghezvinni, heti egy ilyen rizsnap viszont igen könnyedén beiktatható a napirendbe, csakúgy, mint a heti egy gyümölcsnap is, illetve a kettő együtt váltogatva is alkalmazható hetente.

https://vitalmagazin.hu/konnyu-tisztitokura/

https://www.fogyas.info/meregtelenites_tisztitokura_beltisztito-kura.php

A paletta végtelen, az ezzel járó jótékony hatások száma sem elenyésző, ezért ezt mindenkinek feltétlenül érdemes lenne megtapasztalnia a teljes méregtelenítés lépéseit, aki pedig egyszer már kipróbálta, az egészen biztos, hogy rendszeresen visszatér mindehhez, hiszen az eredmények valóban önmagukért beszélnek, mert-mint tudjuk- a jóhoz rendkívül könnyű hozzászokni.

Májtisztítás:

Az emésztőrendszer tehermentesítésén kívül vannak még különböző módszerek a máj megtisztítására is, ami nagyszerű kiegészítője lehet az egész folyamatnak, így szintén érdemes legalább egyszer kipróbálni, mellyel megvan az esélyünk, hogy mindez rendszeres szokásunkká válhat.

http://b17net.info/item36.html

Persze mint mindennel, természetesen ezzel is érdemes a szervezet egyensúlyát betartva óvatosan bánni, mert évi 2-3 kúránál ebből sem javasolt több, főként a teljesértékű, kellően kímélő étrend esetén.

Léböjtkúra:

Ha pedig tovább szeretnénk menni és úgy érezzük, hogy elérkezett az idő egy igazi léböjtkúrához, egy korábbi cikk minderről:

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek