Barion Pixel
Keresés

Hol kopogtassunk az egészségért..?

Még évekkel ezelőtt, a főiskolai tanulmányaim során- egy kedves csoporttársnőmnek hála -volt szerencsém egy bizonyos Eft technikát, azaz egy igazán különleges érzelmi felszabadító technikát kipróbálni, mely világszerte egyre elterjedtebb napjainkban. /Emotional Freedom Techniques/

Ez az úgynevezett kopogtatós módszerre épülő metodika a jól bevált akupresszúra technikájára épül, mely a test egészén áthaladó meridiánokra, avagy azok bizonyos pontjainak finom stimulálásával éri el kívánt hatását.

Az utóbbi évtizedek nyugati társadalma egyre nyitottabbá vált a hagyományos ázsiai gyógymódokra, miáltal nem ismeretlen már számunkra a chi-energia, az akupunktúra és a meridiánok fogalma.

Ez a több mint 5000 esztendős ősi tudás az orvostudomány részéről való hosszas ellenállás- és vonakodás után, e szemlélet mára egyre inkább már a modern orvoslás részét képezi, mind a diagnosztizálás és a gyógyítás terén egyaránt.

Az életenergia létezése tudományos szempontból még nem teljesen bizonyított, kizárólag a tapasztalatok és a hatás alapján érzékelhető, éppen ezért oly megfoghatatlan számunkra.

Jó példa erre a mindennapjaink elengedhetetlen részese, az elektromos energia, melynek pontos működését még mindig rejtély övezi.

Köztudott, hogy amennyiben a kutatók a tudományos bizonyítékok meglétére várnának, talán még a mai napig nélkülöznünk kéne a technika efféle számos, előrehaladott vívmányát és kénytelenek lennénk lemondani azokról a csodákról, melyek ma a mindennapjaink számos részét képezik.

Érzelmi felszabadító technika:

Mindettől függetlenül alig van tudomásunk róla, hogy valójában mi magunk is egyfajta elektromos lények vagyunk, és hogy életfolyamataink mily mértékben függenek az elektromosságtól. Valójában pedig el kell ismerni, hogy élni sem tudnánk az idegpályákon végigfutó elektromos impulzusok, a sejtmembránokon keletkező elektromos potenciál, vagy az agy (EEG) és a szív (EKG) által generált elektromos áram nélkül.

Talán nem véletlenül tartja a mondás, hogy bizonyos feszült helyzetekben csak úgy vibrál körülöttünk a levegő is.

Egyre inkább bizonyított az is, hogy a test energetikai rendszerének felborulása okozza a testi-lelki tünetek túlnyomó részét, így különösen nagy szerepe van ennek manapság, amikor az egészségünk megőrzése egyre kiemelkedőbb szerepet kap.

A módszer legelső alkalommal való kipróbálásához ajánlott egy erre szakosodott kiváló terapeuta segítsége, viszont a legvonzóbb az egészben az az, hogy a működésének megismerésével már magunk is könnyedén, 10 perc alatt elvégezhetjük mindezt az otthonunk kényelmében.

Jó mókának tűnhet ez az elsőre kissé bizarr és mulatságosnak tűnő kezelés, mert amíg a terapeuta a kellő helyek lágy kopogtatásával végigmegy a meridiánpontokon, miközben részemről egy éppen zavaró személyes problémára fókuszálva, azt átélve kell egy alapmondatot néhányszor elismételnem, végül pedig – egy igen furcsának tűnő szemmozgatás közepette- mely a két agyféltekét hivatott harmonizálni- egy általam választott dallam eldúdolásával.

Mindez kiváló egyszerűséggel van leírva Horst Benesch: ’Kopogtass az egészségedért’ c. rövidke könyvében, melyben lényegre törően leírja, hogy mily rendkívül egyszerűen sajátítható el az öngyógyítás eme stratégiája.

Szkeptikusok különösen kétkedve olvashatják e sorokat, viszont a kívánt hatás többnyire már az első néhány alkalommal érezhető, mert a tünetek túlnyomórészt igen gyorsan enyhülni szoktak.

Amit én éreztem, az a korábbinál egy jóval nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb állapot volt, melyet azóta néha itthon is előszeretettel alkalmazok.

Működési mechanizmusa tehát nem más, mint a szervezet energetikai rendszerének, avagy az energiaegyensúlyának helyreállítása.

E módszer nem kizárólag a lélek gyógyítója, hanem sikeresen alkalmazható különféle testi tünetek, fájdalmak enyhítésére, jó esetben azok megszűntetésében is hatékonynak bizonyult.

Rendkívül szokatlan egyszerűsége révén, joggal kételkedhetnénk a hatásosságában, de személyes tapasztalatom és számtalan eset támasztja alá az eljárás sikerét, így szívből ajánlom minden, az ősi keleti filozófiára és az újdonságokra egyaránt nyitott érdeklődőnek az érzelmi felszabadító technika egyszerű és hatékony lépéseit.

https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rzelmi_Felszabad%C3%ADt%C3%A1s_Technik%C3%A1ja

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek