Barion Pixel
Keresés

Hol lelhető fel a város legújabb oázisa?

béka jóga

A minap egy kedves barátnőm ötletétől vezérelve egy színes, egyedien stílusos, gourmet étterem-kávézó-shop együttesét fedeztük fel a Belváros szívében, mely csak néhány hónappal ezelőtt nyitotta meg kapuit.

A Twentysix névre hallgató komplexum, nevéhez hűen, a Király utcai forgatagnak pont a 26-os házszámnál lévő bejárata híven csalogatja befelé az arra járókat.

https://twentysixbudapest.com/

A belépéssel rögtön érződik, hogy nem egy mezei helyre csöppentünk, kissé olyan érzés, mintha valami húzná befelé az embert, aki hirtelen azt sem tudja hova tekintsen, mert mintha egy valódi dzsungel kellős közepébe csöppent volna.

Számomra azonnal egy exkluzív párizsi éttermet juttatott az eszembe -a nevére már nem emlékszem, évekkel ezelőtt jártam ott- és arra gondoltam, hogy tán a megálmodóját is ez inspirálhatta.

Az utcához közel eső részében a kávézó-shop együttesét lehet azonnal megcsodálni, ahol a rengeteg fából készült design egy igen bensőséges, meleg skandináv hangulatot áraszt, ahol szinte minden ami szem-szájnak ingere, megtalálható itt.

A helyben sütött pékáruk, frissen facsart levek, egyedi, ínycsiklandó desszertek magas választékával az egyéni étrendet követők is megtalálhatják számításaikat, így a magas minőségű, egészséges kínálat kavalkádjában jócskán el lehet merülni.

Reggeli, vagy csak egy szimpla délutáni kávézás közben kedvünkre válogathatunk az otthonra beszerzendő különleges finomságok és egyedi, konyhai design tartozékok közül.

De az igazi meglepetés csak ezután jön, amint kissé beljebb kerülve, a kávézó hátsó része egy hatalmas, valódi oázisba csap át, ahol mindenféle hatalmas, égig érő fák és buja növényzet uralja a teret, mintha egy esőerdőbe közepébe csöppennénk.

Igen színes és üdítő látvány mindez a szürke városi télben, már magától a rengeteg élő zöld látványától és illatától azonnal felvidul az ember lelke.

A legnemesebb mediterrán ínyencségeket kínáló konyha is méltón tükrözi a hely szellemének hangulatát.

Az örök nyár birodalmában, a nevéhez is hű 26 fokos igazi mikroklíma hatja át az amúgy sem kis teret, melynek leghátsó részében egy jóga stúdió és egy otthonos hatású, igényesen berendezett, különböző rendezvényekre használható, bérelhető egyedi tér nyílik.

Igazán feltöltő élmény egy üzleti megbeszélés, baráti csevej vagy egy romantikus légyott erejéig itt a Belváros szívében, ahol csak egy karnyújtásnyira van egy valódi esőerdő ölelése..

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek