Barion Pixel
Keresés

Mi a juharfalevél szerepe a bőr és az életkor viszonylatában?

Mi a juharfalevél szerepe a bőr és az életkor viszonylatában?

Mióta világ a világ, az emberiség ősidők óta kutatja, keresi az öröklét, de legfőképp fiatalság ősi, megfejthetetlen titkát, melyet számtalan alkímiai kutatás és kísérlet is példáz.

Alkímián innen és túl, különböző legendák keringenek a királyi udvar és a híresen szép királynők rejtélyes titkairól, melyet a szépségük, a bőrük és a hajkoronájuk időtlen ragyogása érdekében követtek el.

Mit sem változott mindez, hisz manapság talán még az eddigieknél is nagyobb méreteket ölt a mindenek felett álló fiatalságkultusz, mely határokat nem ismerve képes meghódítani -elsősorban- a női nemet.

Természetesen hatalmas üzlet épült minderre, hiszen egyre nehezebb eligazodni a számtalan azonnali, csodálatos fiatalságot ígérő és a 10-20 évet hirtelen eltüntető csodakezelések és kencék arzenáljában, melyek jórésze sajnos csak ígéret marad.

Bár nem számít ritkaságnak az sem, hogy a hirtelen jött nagy változások és drasztikus beavatkozásokat csak jóval később sínyli meg -jobb esetben csak- a bőr, vagy akár az egészség.

A legkímélőbb külső ápolást, avagy a megfelelő kozmetikumokat tekintve is érdemes egy, a szervezet egésze szempontjából is baráti, azaz teljesen természetes, natúr, vagy biokozmetikumhoz nyúlni, mely hosszútávon egészen biztos, hogy támogatni fogja a teljes külső-belső öregedésgátló programunkat.

Feltehetően mindenki látott már példát a kémiailag előállított, mesterséges anyagok a szervezet és a bőrre gyakorolt, hosszútávon káros hatására, ami kezdetben akár még ígéretesnek is bizonyult, de melynek később mégis súlyos ára lett.

Egy biztos: minden hirtelen felindulás és lelkesedés ellenére is ajánlott megfontoltan és körültekintően dönteni.

Bizonyított tény, hogy az emésztőrendszeren kívül, a bőr az elsődleges külső felszívószervünk, mely pórusain keresztül mindent magába szippant és mely azonnal a véráramba kerül, ezért kell kellően megfontolni azokat a válogatott anyagokat, melyet magunkra kenünk.

A természetes kozmetikumok megszállott híveként, egy viszonylag új, forradalmi alapanyagra érdemes felfigyelni, mely mindig is a közelünkben volt, mégis csak mostanság került a napvilágra a tudósok nagyszabású felfedezésének köszönhetően.

A juharfalevél szerepe:

Ez pedig nem más, mint a juharfa, annak is egy fajtájának a levelére irányul, melynek kivonata a ’természet botoxa’ elnevezést kapta.

Különböző tanulmányok kifejtik mindennek a teljes hatásmechanizmusát, mely jól felépített, bizonyított érveléssel teljesen érthetővé válhat mindenki számára, hiszen a kísérletek és az eredmények úgyis önmagukért beszélnek.

Ha már juharfa, többnyire a csodás őszi színéről és a szirupjáról híres, terebélyes fa jut eszünkbe, melyet az ősi bennszülött indiánok és némely ázsiai ország is használt már gyógyításra.

A fának a kérgét szemfájás és fertőzés kezelésére, idegbántalmakra, teáját pedig méregtelenítésre, azon belül is a máj tisztítására alkalmazták.  

Nem meglepő tehát, hogy újra a középpontba került ez a sokoldalú növény, mely mégis egy egészen egyedülálló, különleges arcát mutatja, mely látványos eredményeit produkálva, rendkívül felizgatta a kutatókat.

Mondhatni, hogy idővel sajnos senki nem kerülheti el az öregedésnek indult bőr látványos jeleit, a sötét foltok, szarkalábak, ráncok és a megereszkedésnek indult bőr tüneteit, a vele való, folytonos, több-kevesebb sikerrel vívott harcot, a rengeteg próbálkozást, majd az esetek többségében csalódással járó, vagy -jobb esetben csak- eredménytelen utóhatást.  

Szinte kivétel nélkül, minden a kollagénről szól – elfelejtvén a másik legalább oly fontos összetevőt az elasztint – mely a bőrben, a kötőszövetek tartásáért felelős – amire e felfedezés is irányul, hiszen e bizonyos összetevő épp az elasztintermelődést fokozza, mely a bőrfeszesség legfőbb alapanyagaként ismert.

A juharfalevél szerepe a kötőszövetek feszességéért való felelősségén kívül, kiváló antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású, a különböző felszíni elszíneződésekre pedig halványító hatással bír, melynek eredményeképp, a korunknál egy jóval fiatalabb énünk lesz a jutalom.

Éppen ezért rendkívül fontos, hogy teljesen ártalmatlan, a szervezet egésze számára is natúr, testbarát anyagot használjunk, melyet nem csak a bőr, de a szervezetünk is meghálál majd.

Győzödj meg magad a juharfalevél felbecsülhetetlen szerepéről:

Ha további tippekre vágynál az egészséges szép bőr érdekében:

https://napimuzsa.hu/eletmod/81-trukk-a-napi-meregtelenitesert/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek