Barion Pixel
Keresés

Mi vár ránk a közelgő nyár legeredetibb hazai fesztiválján?

Mi vár ránk a közelgő nyár legeredetibb hazai fesztiválján?

Korábban már módomban állt említeni minden idők egyik legautentikusabb nyári programját, mely nem más, mint az ’Everness’ önismereti-spirituális /hazai/ fesztivál, mely idén már 8. alkalommal, ezúttal június 21-27-e között kerül majd megrendezésre.

Az Everness szellemiség:

Az elmúlt ’crazy’ időszaktól eltekintve -immár mondhatni, hogy nincsen nyár ’Everness’ nélkül, így sokaknak talán nem is kell már külön bemutatni azt az egyedülállóan megfoghatatlan hangulatot, melyről lelkes fesztiváljáróként mondhatom, hogy egyetlen más nyári rendezvényhez sem fogható, különös aura lengi körbe mind a helyszínt, mind az odalátogatókat egyaránt.

Mintha egy teljesen magától értetődő, nagy családba csöppennénk, oly könnyed természetesség és elfogadás lengi körül az embert, melyet ritkán tapasztalunk a falakon túl, a zajos külvilágban.

Mintha egy hosszú és kimerítő utazásból térne haza a megfáradt vándor, aki a kapun átlépve, azonnal ráérez arra a bensőségesen különös varázslatra, mely valódi oázisként öleli körbe.

Megnyugtató, hogy évről-évre, immár kishazánkban is találunk ilyen közeget, ahol mindenemű előítélettől mentesen, a legmélyebb ellazulásban és egyfajta közös kapcsolódásban, a külvilág teljes kizárásával tölthetünk el néhány önfeledten meghitt napot, hogy kellő erőre tehessünk szert, az év sokszor kevésbé idilli időszakához.

Mind a hely szelleme, mind pedig az ott létrejött, felszabadult térnek is köszönhető ez a különös szellemiség, mely nyaranta körüllengi az önmagában is csodás, balatoni helyszínt.

A helyet idén- a tavalyi után, immár másodszor- a Siófok-Sóstó egyik legszebb részén található kemping adja, mely ezúttal a strand területével is össze lesz kapcsolva.

Az idén pedig rendhagyó újdonságokkal és a vártnál erősebb programmal debütál majd a fesztivál, melynek köszönhetően, világ különböző tájairól érkező, több mint 300 -a maguk területén a legnevesebbnek mondott előadó-szakértők különböző programokkal, előadások- koncertek és workshop-okkal is színesítik majd az amúgy sem jelentéktelen számú, változatos kínálatot, mely bizonyára már várakozásteli izgalommal tölti el a lelkeket.

Hazai fesztivál:

Mondhatni, hogy igazából egyáltalán nem számít, hogy ki mennyire vallja magát nyitottnak az újdonságokra, az önismeretre, illetve spirituális beállítottságúnak – azóta már több férfi ismerősömet is levette a lábáról az ottlét szelleme, mely még rájuk is hatott e rövid idő alatt, és évente rendszeresen visszatérő vendégekké váltak.

A színesen összeállított repertoárban egy biztos, hogy kortól-nemtől és minden egyéb ránk rakódó jelzőtől mentesen, itt mindenki megtalálja a számára tökéletes előadást, koncertet vagy programot, mely a lelkét garantáltan gazdagítja.

Idén ezúttal a fesztivál 7 falujában, összesen 17 helyszínen vehetünk majd részt a különféle önismereti programokon, és az újdonság varázsával, egy elkülönített Szakrális Falu is várja majd az érdeklődőket, de érkezik majd egy tradicionális izzasztókunyhó is, és a korábbi hagyományokhoz mérten, a hozzácsatolt strand is fontos szerepet kap majd az enyhítő hűsölésben.

A régi nagy kedvenc zenei előadók mellett, külön Kultúra Színpad is teret kap majd, és a központi területen változatlanul áll majd az ’Evernessia’, azaz a rendezvény lelkét adó, előadói nagyszínpad.

Csak néhány név említésével, itt mesél majd nekünk Dan Millman, ’A Békés Harcos útja’

c. könyv írója, spirituális tanító, a stresszmentes élethez vezető, lehetséges utakról.

Igazi kuriózumként pedig Denise Linn amerikai író-coach előadása várható, hogy az észak-amerikai indiánok spirituális életébe nyerhessünk majd némi bepillantást.

Természetesen a hazai nevek sem maradhatnak ki az előzetesből,  Dr. Buda László, Steiner Kristóf, Szabó Péter, Kiss Balázs Kunó és Gánti Bence szól majd hozzánk a lelki élet nagy igazságairól.

A tibeti jógik különleges világába kalauzol majd minket Chumba Lama, Dora Gyula és még jónéhány jeles jógaoktató szakember.

Az öröm és a tánc magától értetődő természetességgel járja át majd a könnyed nyári napokat, de esténként a közös tűz melletti ének, szertartás és az elmaradhatatlan szakrális-törzsi tánc is részét képezi majd az élménynek.

Ez a hazai fesztivál egy valódi család -és kutyabarát rendezvény, ahol a szülők sátrán kívül, a gyermekek is külön sátorban élvezhetik a nekik szánt számtalan programot, a figyelmet és a törődést, mindemellett nem elhanyagolható, hogy a fesztivál egésze minden 14 év alatti gyermek számára, díjmentesen élvezhető. 

Meglelni azt az általunk folyton keresett, megnevezhetetlen valamit, amelyért kiváltképp megéri ide betérni, megpihenni, hiszen az garantált, hogy innen mindnyájan új emberként, gazdagabban térhetünk majd haza.

https://napimuzsa.hu/eletmod/fesztivalok-fesztivalja-avagy-mitol-oly-mas-az-everness/

https://www.everness.hu/fesztival

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek