Barion Pixel
Keresés

Az aromaterápia 12+1 hatása

Mire kínál megoldást az aromaterápia?

Ki ne hallott volna már az elmúlt években egyre gyakrabban hangoztatott aromaterápiáról és annak hatásáról?

Arról a néhány évtizede Európában is egyre inkább használatos felfedezésről, melyről -egyszerűségénél fogva- gyakran már szinte el sem hisszük, hogy működik.

Bonyolult életünk összetett lényeiként el vagyunk már szokva a természet és annak rendkívül letisztult törvényszerűségeitől, és az arra épülő, létező legegyszerűbb elven működő dolgoktól.

Pedig a közhelyekkel élve is tudhatnánk már, hogy ’fűben-fában orvosság’ és az életünk sokszínűségét éltető, minket körülvevő növények jó része is a javunkat szolgálja, ha elődeink méltó örökségeként, képesek vagyunk élni eme ősi tudással.

Egyes növények erőteljes jótékony hatásának, a bennük lévő anyag illóolaj formában kinyert tartalmának köszönhetően, ez a rendkívül erős, koncentrált hatású folyadék kis üvegcsékbe zárva adja igen élénk, intenzív illatát és maga az aromaterápia hatását.

Már a 10. századi híres arab orvos, Avicenna feljegyzései is tanúskodnak a növények koncentrált formában történő hatóanyagainak előállításáról.

Maga az aromaterápia kifejezés René Maurice Gattefosse-nak köszönhető, aki egy parfümgyári robbanásnak köszönhetően, az égési sérüléseinek gyógyítására fedezte fel a levendulaolaj bőrregeneráló, fertőtlenítő és gyógyító hatását, melynek köszönhetően a sebe hegek nélkül begyógyult.

Érzékeinket kényeztető, igazi mennyei élmény a kis üvegbe zárt elixír, mely illatával elvarázsolva, szellemi-lelki-testi szinten fejti ki áldásos hatását.

Számtalan ilyen olaj közül megvannak a leginkább ismert kedvenceink, mint például a borsmenta, a citromfű és a levendula, mely a drogériákban és már némely bevásárlóközpont polcain is megtalálhatóak.

Közismert az illóolajok hangulatra, érzelmekre gyakorolt hatása, melynek köszönhetően csökkentik a stressz, a vele járó egyéb tüneteket, adott esetben fokozzák a keringést, a méreganyagok kiválasztását, használhatóak vírusos-bakteriális eredetű fertőzések, magas vérnyomás, különböző duzzanatok, égési sérülések és bőrproblémák, szorongás, depresszió és légzési nehézségek esetén.

Számtalan különböző tünet okán, a meglévő orvosi ellátás kiegészítéseként érdemes illóolaj terápiát is alkalmazni, mint például:

Az aromaterápia 12+1 hatása:

  1. nátha, influenza

2. hörghurut

3. fejfájás, migrén

4. emésztési problémák, puffadás

5. szorongás, depresszió, álmatlanság

6. húgyúti problémák

7. bőrbetegségek

8. gyulladások

9. klimax tünetei

10. izomhúzódások

11. gombás fertőzés

12. fogfájás, ínyproblémák

13. hányinger

Kétféle módja van az illóolajok használatának, az pedig a légzőszerven át és a bőrön keresztül való felszívódás, mely egyenesen a véráramba jutva fejti ki jótékony hatását.

Akár inhalálás, párologtatás, fürdő vagy masszázson keresztül jut is be mindez a szervezetbe, a lényeg, hogy kifejtse elérni kívánt hatását, mellyel azért ajánlott csínján bánni, mert túladagolás estén, épp az ellenkező hatást válthatja ki.

Fontos, hogy önként soha ne használjuk az olajakat belsőleg és az esetleges allergiás reakció elkerülése végett, tartózkodjunk az egyféle olaj hosszan, avagy több héten át tartó használatától.

Az is fontos, hogy a levendulaolajon kívül szinte minden más olajat, csak némi vízzel hígítva ajánlatos a bőrfelületre vinni, a kellemetlen meglepetések elkerülése végett pedig használat előtt 24 órával, 1-2 csepp higított olajat a bőrfelületre víve érdemes egy allergiatesztet elvégezni.

Terhesség, epilepszia, magas vérnyomás, asztma, valamint extrém bőrérzékenység esetén pedig az aromaterápia hatása kérdéses, így némely olaj használata egyáltalán nem ajánlott. Bizonyos olajok esetleg módosíthatják némelyik gyógyszer hatását, így kemoterápia esetén sem használható, így ez esetben is érdemes a szakorvossal konzultálni.

Nem utolsósorban pedig gondos körültekintést igényel az olajok minőségének megválasztása, érdemes kizárólag organikus, hígítatlan és tiszta esszenciális olajat választani, mely általában nem a nagy bevásárlóközpontok polcain találhatóak.

https://www.mantraOils.com/napimuzsa

Rengeteget olvasni egyes olajok test-lélekre gyakorolt hatásáról, így bármelyiket válasszuk is, kétségtelen, hogy az érzékeink finom kényeztetésével már színesebb és örömtelibbé válhat az élet, elérkezett hát az apró örömök élvezete..

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek