Barion Pixel
Keresés

Mitől rejtélyes ez a hirtelen ránk köszöntő újév?

Oly sebességgel zúdultak ránk az ünnepek, hogy szinte még a karácsonyból sem volt időnk felocsúdni, máris egy új év küszöbén találtuk magunkat, ahol azon kaptam magam, hogy pohárcsörgések közepette, barátokkal együtt énekeljük a Himnuszt, mely számomra mindig is az élet nagy pillanatainak egyike volt.

A nyugodt téliszünetre tervezett, meghitt, otthoni teendők listájának csak igen kis részét sikerült megvalósítanom, oly sűrűre sikeredett számomra ez az ünnepi időszak.

Mintha lenne benne némi sejtelmesen várakozásteli, izgalmas misztikum, mely megszédíti és elvarázsolja a lelket ezekben a percekben.

A végére valahogy mindig visszasírom ezeket a békésen kellemes napokat, melyet annyira szeretnék megőrizni az eljövendő hosszú hónapok egymásutánjában.

Bár ez már az ötödik, a gyermekeim nélkül töltött karácsony, a család többi tagjával való együttlét öröme visszaad valamelyest a régi közös ünnepekből, amikor mindenki egy kicsit jobban odafigyel a másikra, sokat viccelődünk és nevetünk ilyenkor együtt.

Karácsony másnapjának estéjén, Varsóba való kiutazásomnak köszönhetően, dec. 27-én volt szerencsém néhány órát együtt tölteni imádott gyermekeimmel -bár ez még korán sem az a helyzet, melyre évek óta vágyom és amiért majd öt éve már, hogy folyamatosan küzdök.

Mindennek ellenére, nagyon kellemes és meghitt órák voltak ezek, mely után mindig nyugodtabb szívvel térek vissza otthonomba, abban bízva, hogy ez hamarosan már a velük való közös otthonunk lesz.  

Az elmúlt néhány év -minden szépsége és kellemes pillanatai ellenére- számomra életem legnehezebb évei voltak ezek, melyet végre magam mögött hagyhatok.

Asztrológián innen és túl, különös és elgondolkodtató szám ez a hirtelen jött két db 20-as egymás mellett, néha még szinte kimondani is ijesztő számomra. 

Nem kevés próbatétel után, valahogy az az érzésem, hogy az eddigi munkálkodás és ennek betakarított ’gyümölcse’ kezd már beérni és egy igen termékeny, jó időszak felé terel az élet.

Néha úgy érzem mintha vizsgáznánk az életből, és minden sikeresen ’megfelelt’ jelzés után, valahogy mindig ránk vár az a jól megérdemelt jutalom.

Egyszóval ennek az új, kiérdemelt  ajándéknak a reményében kívánok mindannyiunknak egy egészségben bővelkedő, az eddigieknél immár egy sokkal klasszabb, kreatív és teremtő évet!  

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek