Barion Pixel
Keresés

Gluténmentes cukkinifasírt rizsliszttel és vegán tartármártással

gluténmentes cukkini fasírt rizsliszttel

Ha már a nyári kert egymás után ontja a finomabbnál finomabb zöldségeket, miért ne készítsünk belőle valami újítóan hagyományos, könnyű finomságot, mint például a gluténmentes cukkinifasírt.

Hozzávalók:

  • Egy méretesebb – vagy 2-3 kisebb cukkini
  • 1db tojás
  • 17 evőkanál riszliszt -mely a cukkini mérete és az arányok miatt az összedolgozás folyamán érzés szerint változhat.
  • 2 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • a sütéshez repce, napraforgó, vagy kókuszzsír

Cukkinifasírt rizsliszttel elkészítése

A cukkinit lereszelve, majd annak levét kézzel kellően kifacsarva egy nagyobb tálba helyezzük.

Hozzáadjuk a tojást, a lisztet – amennyit felvesz- a felvágott petrezselymet és a fűszereket ízlés szerint.

Mindezt kellő mennyiségű liszt hozzáadásával összegyúrjuk úgy, hogy biztonsággal pogácsákat formázhassunk belőlük.

Az elkészült fasírtkákat felhevített olajban megforgatva enyhén pirosra sütöm.

Ha szereted a cukkinis ételeket nézz körbe a cukkinireceptek.hu weboldalon is!

Szinte bármilyen körettel tálalhatom, én hajdinával és a kukoricakásával, azaz puliszkával is kipróbáltam, mindegyik önmagáért beszél.

A hajdinás verzióhoz főként, ajánlott némi házilag készített vegán tartármártás is.

vegán tartármártás:

  • 1 doboz rizs-mandula v. zabtejszín
  • 1 csapott evőkanál mustár
  • 2 teáskanál bármilyen ecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fél citrom leve
  • só, bors, cukor

A fenti egyveleget habosra összekeverve, a kellő ízhatás érdekében ízlés szerint játszadozom a különböző hozzávalók és fűszerek arányával.

Jó étvágyat!

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek