Barion Pixel
Keresés

9+1 tipp, hogy hogyan éljük túl az adventet

9+1 tipp, hogy hogyan éljük túl az adventet

A mai rohanó ember életében a december sajnos már nem az elcsendesedés és az ünnepvárás időszaka, sokkal inkább egy felfokozott és túlhajszolt hónap, amikor hajlamosak vagyunk minden elmaradt teendőnket az év utolsó heteire zsúfolni és amikor joggal tűnődünk azon, hogyan éljük túl az adventet.

A munkahelyeken is megnő a tempó, és több vállalkozásnak is ez az év legzsúfoltabb időszaka, melyből a legtöbbet igyekszünk kihozni, hogy sikeresen zárhassuk az évet.

Ezen igényünk teljesen normálisnak mondható mindaddig, amíg nem feszítjük túl a húrjainkat, amíg könnyedén és jó formában tudjuk állni a sarat és nem ragad magával teljesen a ránk nehezedő nyomás.

Természetesen a lehető legszebbé szeretnénk varázsolni az ünnepet és mindenki arcán az örömet látni, így igyekszünk a tőlünk telhető legtöbbet kihozni a karácsonyból.

Akármi is vár ránk az ünnep előtt-alatt, ne felejtsük ennek valódi üzenetét -varázsát, hogy ne  a megfelelés és a tökéletességről szóljon mindez, és hogy tudjunk kissé gyermekek maradni.

Alább néhány fogódzó, mely segíti csökkenteni az önkéntesen saját magunkra pakolt, felesleges nyomást.

Hogyan éljük túl az adventet?

 1. Miként a határidőnapló is elengedhetetlen a mindennapokban, nincs ez másként az összeírt ünnepi teendők és a beszerzendő alapanyagok-ajándékok listájával sem, melyet kellően priorizálva, jobb esetben naponta húzhatunk ki az elvégzendők közül.

 2. Minden családnál más a szokás és egyre többen vezetik be azt, hogy elsősorban a gyerekek kapnak ajándékot. A lényeg, hogy ne tulajdonítsunk túl nagy jelentőséget az ajándékvásárlásnak, mely sokszor csak kötelezően vásárolt, felesleges kacatok számát növeli.

 3. Érdemes lehet a barátnőkkel előre megbeszélni, hogy ha mindenki egy adaggal többet süt, a végén ezeket elcserélve, többféle süteményt szervírozhatunk az ünnepi asztalon.

 4. Ha nem állt módunkban beszerezni azt a valamit, melynek a szeretett személy egészen biztosan örülne, miért ne adhatnánk valami -a saját névjegyünkkel-kezünkkel ellátott, személyes apróságot, amit magunk készítünk el? Nem lehet mindenki festőművész, de akár egy szuper kerettel díszített közös fotó, házi lekvár, vagy  akár egy saját készítésű szappannak is örülhet az, akinek azt szépen tálalva, szívből adjuk.

 5. Ki mondta, hogy kötelező saját magunk elkészíteni az ünnepi menüt?
  Számtalan étterem készül levenni a vállunkról ezt a terhet, hogy mi magunk esetleg csak a család kedvencét készíthessük el és több időnk maradjon a fontosabb dolgokra.

 6. Ilyenkor sincs ez másként, hogy tudnunk kell az irreális elvárásokra nem-et mondani. Bátran mondjunk nemet a 25. rokon karácsonyi ajándékának beszerzésére, vagy a kötelező vendégjárásra, ha éppen ehhez semmi kedvünk. Többnyire csak mi magunk gyártunk ebből óriási problémát, míg mások kénytelenek mindezt elfogadni. Foglalkozzunk helyette a hozzánk legközelebb állókkal, akiket igazán szeretünk.

 7. Érdemes ilyenkor több empátiával fordulni a hátrányos helyzetű vagy magányos társainkra, akiknek egy-egy apró kis szívesség, figyelem vagy bármi mással szebbé tehetjük az ünnepét. Sajnos nem kell sokszor túl messzire menni, vagy alapítványokban gondolkodni, elég csak körülnézni, hogy tudjuk, kihez forduljunk.

 8. Idézzük fel az elmúlt, közös nagy karácsonyokat és a gyermekkor élményét, mely önmagában is eszünkbe juttatja az ünnep valódi lényegét és próbáljuk mindezt visszahozva, megteremteni a gyermekeinknek.

 9. Osszuk meg a feladatokat és vonjuk be a családot is mindebbe, mely többnyire még jobban összehozza a tagokat és mintha mindenkire kissé átragadna az izgatott készülődés szele.

 10. Osszuk meg a feladatokat és vonjuk be a családot is mindebbe, mely többnyire még jobban összehozza a tagokat és mintha mindenkire kissé átragadna az izgatott készülődés szele.

https://napimuzsa.hu/eletmod/letunt-nagy-karacsonyok-emlekei/

https://www.citatum.hu/kategoria/Karacsony

.

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek