Barion Pixel
Keresés

Hogyan hangolódjunk sikerre az újévben?

Hogyan hangolódjunk sikerre az Újévben?

Még fel sem ocsúdtunk az ünnepekből, máris nyakunkon az Újév a maga talán félelmetesen kecsegtető, ígéretes mivoltában, amikor időszerű a kérdés, hogy hogyan hangolódjunk sikerre az Újévben is..?

Mindahhoz pedig, hogy a tiszta, íratlan lapokat a lehető legtartalmasabban írhassuk tele, érdemes néhány apróságot megtenni, hogy kellően jól zárjuk a frissében magunk mögött hagyott évet és teret engedjünk valami egészen újnak.

Egyik nagy példakép, a világ egyik top motivációs előadója, Tony Robbins is azt tanácsolja, hogy álljunk meg egy kicsit és szánjunk némi időt az elmúlt év átgondolására, hogy számot vethessünk, okuljunk és a lehető legjobb módon zárhassuk az esztendőt.

Hogyan hangolódjunk sikerre az újévben?

-Tehetjük ezt a legegyszerűbb módon úgy, hogy hónapról-hónapra leírjuk, hogy az adott hó-ban melyek voltak a fontos momentumok, történések és kihívások, melyből végül kellően okulhatunk.

Nem is kerül túl sokba mindez és felelevenítve, leírva ezeket, egy azonnali lezáró megkönnyebbülés tölti el a lelket, mintha egy függőben lévő dolgot, vagy feladatot fejeztünk volna be.

-Majd egy ennél jóval szórakoztatóbb és legalább annyira fontos, de annál játékosabb feladat az, hogy az év közben készült fotóinkat akár slide-show-ként lepergessük, mely egy kellemes háttérzenével, az egész családnak igazán szórakoztató élménye lehet, ami összehozza és örömmel tölti el annak minden résztvevőjét.

Már ezzel a két dologgal egy egész másfajta minőségben tudjuk útjára indítani az elmúlt évet és érezhetően egyfajta lelki megtisztuláson esünk át, teret engedve ezzel minden újnak.

Akárhogy is tekintünk az előttünk álló évre, egy biztos: tiszta lappal indíthatunk, hiszen még ránk vár mindaz a 365 új nap, mely bármit elhozhat számunkra, amire vágyunk.

Ennek kizárólag egyetlen apró feltétele az, hogy mit vagyunk hajlandóak megtenni azokért a dolgokért, amit annyira szeretnénk elérni az életben?

Bármennyire is elcsépelten hangzik, de vitathatatlan annak ténye, hogy a boldogulásunk érdekében szükségünk van egy iránytűre, mely elvezet minket egy számunkra fontos célhoz, mely mentén, ill. felé haladva, apró lépésenként eljutunk oda, ahová szeretnénk.

A minap hallottam a boldogtalanság egyik definícióját, mely igazán elgondolkodtató:

A boldogtalanság az, amikor nem tudjuk, hogy mit akarunk és folyton azon emésztjük magunkat, hogy erre választ kapjunk.

Szerencsés esetben az embernek több célja is van, de ha ebből kifolyólag mégis nehezen tudnánk kihámozni az első és a legfontosabb, legmagasabb rendűt, akkor érdemes átgondolni, hogy mi az a mindenek felett álló, legvégső eredmény, mely napról-napra motivál minket, hogy azt elérjük.

Hívhatjuk ezt elérhetetlennek tűnő álomnak, de mégis erre kell minden egyéb, ehhez kapcsolódó tevékenységünknek irányulnia.

A következő lépés pedig nem más, mint ezeket priorizálva, egy-egy alcélt megjelölni és leírni, majd ezek lépésről-lépésre való lebontásával tudjuk, hogy mi a következő cselekedet, mely közelebb visz a hőn áhított végeredményhez.

Bármennyire is megtorpanunk néha az élet útvesztőjében, nem téveszthetjük szem elől az úticélt, hiszen enélkül csak bolyongó, sodródó hajók volnánk a zord tengeren.

Természetesen különböző életfázisokban más és más életcélunk lehet, illetve az sincs kizárva, hogy menet közben új irányt kell kijelölnünk, mely -ha a helyzet úgy kívánja, teljesen normális lépése lehet a továbbfejlődésnek.

Fontos, hogy megtaláljuk azt a valamit, mely számunkra fontos, mely a színt és pezsgést visz a mindennapokba, amikor megvan az ok és a végcél, amiért tenni és cselekedni érdemes.

Ne ijedjünk meg, ha néha szem elől tévesztenénk, vagy nem lenne egyértelmű számunkra az irány ebben a zavaros, ingeráradatban úszó világban, hiszen nem titok, hogy a Föld legjobban fizetett mérnökei a figyelmünk elrablásáért küzdve fejlesztik ki a közösségi média  és egyéb online újdonságokat.

Igazi kihívás kellően fókuszáltnak és céltudatosnak maradni, amikor különböző platformok néhány másodperces figyelmünkért versengenek, amikor valójában már azt sem tudjuk, hova kapjuk a fejünket ebben a zűrzavarban.

Erre is kínálkozik néhány egészen jól bevált trükk, hogy az önfegyelem kellő birtokában, hogyan maradhatunk célorientáltak úgy, hogy közben minden egyéb, számunkra fontos dologra elegendő idő jusson.

Ez már önmagában egy igazi kihívás, hogy egy kellően tartalmas és álmokat beteljesítő évünk legyen..

http://versek.aranyosiervin.com/tag/uj-ev/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek