Barion Pixel
Keresés

Hol lelhető a Főváros legjobb lébárja, a ‘Lényeg’..?

Hol lelhető a Főváros legjobb lébárja, a 'Lényeg'?

Emlékszem egy borongós őszi napra, amikor a XIII.kerület egyik kedvenc utcájában -az éppen zajló nagy építkezés ellenére is azonnal felfigyeltem valamire, amit már oly régóta kerestem, a legjobb lébárt, ami ezúttal megelevenedett előttem.

Az utcafrontra nyíló kis helység már első látványra is kellemes hangulatot kelt az emberben, a szolgáltatásról már nem is beszélve

Két igazán nyitott, kedves, lendületes fiatal, mindketten ízig-vérig vendéglátók és lesik az ember minden kívánságát.

Kreatívak és ami nem utolsó, rendkívül egészség tudatosak.

De nem is igen lehetne mindez másként, hiszen a Belváros egyik legjobb, újonnan megnyílt lébárját, a ‘Lényeg‘-et üzemeltetik.

Legjobb lébár, a ‘Lényeg’:

A színes repertoárban, mintegy látványkonyhaként tárul elénk a kis üzletben rejlő, friss és annál színesebb zöldség-gyümölcsök sokasága, melyet egyéni kérésre, kedvünkre variálhatunk.

Valahol mindig is ilyenre vágytam, hogy a mindennapi rohanásban egy pillanatra megállhasson az ember egy frissítő kis oázis kapujában, ahol azonnal felnyalábolhatja a frissen készült és műanyag csomagolástól mentes vitaminkoktélt, hogy kellő erővel felvértezve folytathassa további, napi kihívásait.

Amint pedig megtapasztaltam a -hazánkban még oly gyerekcipőben járó- vendégvonzóan készséges kiszolgálást, tudtam, hogy itt egészen biztosan törzsvendéggé válok majd.

Mint később kiderült, hogy nem szimpla üzlettársakról van itt szó, hanem Flóra és Tamás az életben is egy párt alkotnak.

Meséltek a kezdetekről, amikor Tamás Görögország- és mallorcai, hajós vendéglátó múltja után, itthon a Sofitel hotel elegáns környezetében csiszolhatta korábbi tapasztalatát, majd egy szintén budapesti -a Belvárostól jócskán távoleső lébárban talált új kihívásra, ahol alkalmazottként dolgozott.

A főnökével kialakult jó viszony és a kis vállalkozás szelleme oly nagy hatással volt rá, hogy tudta, egy napon egy saját kis bárt fog majd nyitni.

Mindehhez hozzájárult a Flórával való megismerkedés, akitől szintén azonnal minden támogatást elnyert, így végül úgy döntöttek, hogy belevágnak a saját kis birodalmuk felépítésébe.

Ennek köszönhetően, tavaly ősszel nyitotta meg kapuját a ’Lényeg’, mely mondhatni, hogy immár a Főváros egyik legjobb lébárjává vált.

Örömmel mesélték, hogy legnagyobb meglepetésükre, szinte azonnal beléjük botlottak a helybéliek és a járókelők, így külön reklámkampányra nem igazán volt szükség.   

Flóra körültekintő környezettudatosságának köszönhetően, a ’zöld eszmét’ követik és hamarosan már a legtisztább forrásból származó bio-levekkel, sőt egyéb meglepetésekkel is számolhatunk.

Céljaik közt egy hasonló, immár egy kellemes terasszal bővített, budai üzlet nyitása – melyet barátokkal közösen terveznek, és különböző reform pékség-és kávézókba is szeretnének a levekkel eljutni, de kizárólag a kedvesen családias vonal megtartásával tervezik a bővülést.

Kellemes meglepetés, hogy rendezvények, céges partyk és esküvőkön is szolgálták már ki a közönséget különlegesen elkészített, egészséges italaikkal.

Azt hiszem, hogy több ilyen kéne a város többi pontján, hiszen mindnyájan megérdemlünk egy kis frissítő, egészséges kényeztetést.

https://www.facebook.com/LenyegBudapest

https://napimuzsa.hu/eletmod/miert-aldasos-hatasu-a-lebojt/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek