Barion Pixel
Keresés

Lépjünk be a közelgő ‘Művészetek Völgyének’ meséjébe..

Koncert Művészetek Völgye

Lassan nyakunkon a fesztiválszezon, és idén is a közelgő Művészetek Völgye lesz az egyik legjobb helyszín a nyári kikapcsolódáshoz.

A július 21-től 30-ig tartó, immár 32. alkalommal megrendezendő fesztivál immár 2200 programmal színesíti kínálatát a kultúra- és az önfeledt szórakozásra éhes látogatóknak Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd mesés falvaiban szétszórva.

Köztudottan, immár az ország legnagyobb összművészeti eseményévé nőtte ki magát mindez az elmúlt 30 évben, ahol az irodalom, a színház és a cirkusz épp oly fontos lehet, mint a zene.
Üdvözlet egy igazi mesevilágból, ahol a friss levegő, az erdő, érintetlen falusi környezetben várnak rád.

A természet és a kultúra összhangja tökéletes harmóniában létezik a Káli medence egyik festői völgyében, ahol az ember úgy érzi, hogy végre hazatalált.


Három mesebeli, bűvös falucska várja a mindennapi- városi rohanásból megtért embereket- és családokat, ahol mindenki elvarázsolódhat. A hely, ahol egy héten át valóra válhatnak az álmok.


A zenei-színházi- irodalmi egyvelegben nincs ember sem gyermek, ki ne találná meg a számításait az elsőre tán csak egy színes, vásári forgatagnak tűnő kavalkádban.

Hol máshol tehetjük meg, hogy a délelőtti közös bringatúra vagy jóga után, irodalmi esten-workshopon, vagy alkotóprogramon vegyünk részt, vagy csak megnézzük kedvenc színházi darabunkat, melyet egy fergeteges koncerttel zárhatunk..?

A repertoár végtelen és hogy véletlenül se szenvedjünk hiányt semmiben, mindezt a régmúltat idéző vásári hangulatban, ínycsiklandó falatok, helyi finomságok és kiváló borok társaságában tehetjük.

Programkavalkád:

A fesztivál nyitónapján ismét saját előadással készülnek a szervezők, és idén sem maradunk kedvenc előadóink nélkül.
A Panoráma nagyszínpadra 3 év után ismét visszatér a ‘Quimby’, a 30. születésnapját ünneplő ‘Anima Sound System’ -akik a ‘Lőtéren’ lépnek majd fel Taliándörögdön- a Punnany Massif pedig a 20-as szülinapot ünnepel majd a Panoráma színpadán, de a Csík zenekar, a ‘Belga’, a ‘Margaret Island’, ‘Blahalouisiana’ és a Budapest Bár egyaránt a fellépők között található.

A ‘Cirque du Tókertben’ fellép a ‘Recirquel’ újcirkusz-társulat, Zorán, Dés László, Kern András és a Danubia Zenekar is, míg a ‘Színház Színpadon’ olyan társulatok produkcióival találkozhatunk, mint az Art-Színtér vagy a Játékszín. Természetesen elképzelhetetlen a fesztivál irodalom nélkül, melynek a ‘Kaláka Versudvar’ és a ‘Poket Udvar’ is kínál izgalmas programokat, míg az ‘Analóg Udvarban’ pedig akár meg is tanulhatjuk, hogyan készülnek a fotók.

A komolyzene szerelmesei pedig a Kapolcsi Katolikus Templom akusztikáját élvezhetik, ahol számtalan ismert és fiatal tehetség varázsolja majd el a közönséget.

Az előadásokon túl az egészséges életmód hívőinek sem kell nélkülözniük, hiszen a reggelt jógával indíthatják, de azon kívül még fotós workshopon, vagy akár népzenei koncertek részesei is lehetünk.

Nem könnyű szavakba önteni mindezt, hiszen ez az az élmény, amit magadnak kell átélned.

A zöldellő dombok, a völgy, a patakocska és a tó, festőien méltó háttere a méltán sokszínű, pezsgő nyári kavalkádnak.
Azonban nem csak a természet adja ennek a helynek a varázsát, ahol a helyi kulturális értékek is megmutatják az emberek múltjának és jelenének szépségét. A helybéliek mindig készen állnak arra, hogy elmeséljenek egy-egy történetet a régiekről, akik itt élték az életüket, és kiknek emlékeit még ma is őrzik, melyeket a hagyományos helyi finomságok tesznek még emlékezetesebbé.


Ha te is részese szeretnél lenni ennek a csodának, akkor ne habozz, látogass el a Káli medence szívébe és tapasztald meg magad a semmihez nem fogható, az év egyetlen hetében rád váró, az igazi felüdülést!
A bérletek már elérhetőek a fesztivál hivatalos oldalán – ahol a teljes program elérhető, így ne habozz és látogass el az ország legnagyobb összművészeti eseményére!

https://www.muveszetekvolgye.hu/szallast-keresel-a-volgyhetvegekre-szolnal-egy-meno-fahazhoz

https://napimuzsa.hu/inspiracio/mitol-oly-edes-a-kapolcsi-alom/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek