Barion Pixel
Keresés

Mit hozott nekünk idén az örök ‘Everness’ fesztivál?

Mozgalmas, kissé fárasztó nyáreleji napokkal a hátunk mögött, Szent Iván estéjén érkeztünk meg a híres-nevezetes Everness fesztiválra -melyre egész évben, a legszürkébb és leghidegebb téli napokon különösen meleg szívvel és izgatott várakozással gondol az ember.

A Fővárostól pusztán egyórányi vezetésnyire elérhető Siófok-Sóstói kemping méltó helyszínként különös aurába burkolódzik erre a valódi szellemiséggel átitatott néhány napra és mindegy tán, hogy bennfentes vagy kívülálló, de nincs ember, akire már a bejáratnál ne lenne hatással az a megfoghatatlan valami, mely árad kifelé.

Nehéz megfogalmazni, de valami játékosan könnyed, természetes atmoszférából előtűnő járkálók már elsőre látásra eltérnek a mindennapokban megszokott fásult ábrázatú tömegtől –  így ha más nem, legalább erre felfigyel az éppen odacsöppenő idegen.

Nehéz is alkalmasabb nyárindító nappal indítani a szezont, mint a varázslatos Szent Iván napján, mely egy ilyen közegben – egészen biztosan különös élményekkel kecsegtet majd.

A rohanásból megtért látogató már elsőre érzi, hogy itt minden szabálytól mentesen, szabadon az események részesévé válhat, vagy akár csak szemlélődőként járja be a belső tópart menti területet, ahol szinte mindenkire vár valami kisebb-nagyobb csoda, mely elindíthat a változás útján.

Kiszakadva a külvilág zajából, valódi élmény a különféle sátrak, programok tengerében bolyongva megtalálni a számunkra legértékesebb, legtöbbet adó előadót, tanítót, terapeutát-vezetőt, rokonlelket vagy programot, mely egészen új dimenziókat nyithat meg előttünk, ha kellően befogadóak és nyitottak vagyunk a történésekre..

Végül hol máshol is találhattuk magunkat az est folyamán, mint egy nagy közös tűz köré ülve, ahol a sámándob mámorító ritmusát hallgatva, a tűzön elmerengve, egy mindent átjáró, belső mély nyugalmat élhettünk meg.

Majd másnap már, egy eddig számomra csak hallomásból ismert cranio /kranioszakrális/ terápiát állt módomban kipróbálni, mely egy érintéssel vegyített, finom energiákkal gyógyító terápia.

Ezek után egy közös csikung gyakorlatsorra épülő órába is volt szerencsém belecsöppenni, ami lágy gyakorlataival, már önmagában is adott egyfajta megnyugvást.

Aztán egy jógaórán és egy arcjóga képzésen is /glowarcjoga.hu/ részt vettem, majd a nap végén jó volt az este induló Earthjam koncertbe veszni egy kicsit.

Másnap mindent eldobva igyekeztem a 11 órától induló Eksztatikus Táncra megérkezni – melynél jobb napindítást nehezen tudnék elképzelni, igen felszabadító volt ezt a mozgásban elmélyült élményt közösen megtapasztalni, majd Mester Dávid asztrozófus indiai fejmasszázsa tette teljessé az ellazulást.

Jártam-keltemben egy női kör éppen kezdődő programja vonzott be magához, ahol az öröm és annak megélésére ösztönző csoportos összejövetelen vehettünk részt, mely rendkívül könnyed, jó hangulatban telt, hogy észre sem vettem, mily hamar elröppent a majd kétórás program.

Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy az egyik sátornál egy jeges kádban, rezzenéstelen arccal merül alá egy hölgy, mely nem kis érdeklődést váltott ki a járókelők közt. No innentől biztos voltam benne, hogy nem hagyhatom ki mindezt, így azonnal időpontot is kértem másnapra, hogy feltétlenül kipróbálhassam.

Mindezek után az elmaradhatatlan örök kényeztetéssel, egy mennyei talpmasszázzsal zártam a kényeztető napot.

Könnyed, levezető esti barangolásaink során a ‘Varázsitalok házába‘ csöppentünk, ahol két eredeti és annál figyelmesebb srác /Bokor Krisztián és Müller Dániel vendégszeretetét élvezhettük, akik mágikus teakülönlegességeik- és az immár nagy kedvenccé vált vegán édességgolyóval vette le a lábáról a betérőket, melyet az általuk varázsolt atmoszféra még mágikusabbá tett.

Mindezek után arra lettem figyelmes, hogy az egyik sátornál, egy sokakat odacsalogató úr a legnagyobb szenvedéllyel kártyajátékot mutatott be   a közönségnek, ahová odakíváncsiskodva megtudtam, hogy az elmélyült koncentrációt nagymértékben fokozó erős figyelemjátékot ismertet meg velük, ahol felnőtt és gyerek egyaránt jól szórakozott. Ez a jobb és bal agyféltekét kiegyenlítő játék egy igen szórakoztató kihívás, melyből vettem is egyet a gyerekeknek, hiszen fontos, hogy a zsibbasztó telefonon kívül, ez a generáció is megtapasztalhassa a közös és sok nevetést ígérő játék csodáját.

Jártam-keltemben a ’Boszisuli ’egyik karizmatikus vezetőjével is elmélyült beszélgetésbe elegyedtünk, ami után igen felcsigázott ez a nem mindennapi női kör.

Nagyon tisztelendő, hogy idén a ’Mellrákinfo’ önkéntesei is rész vettek a fesztiválon, ahol egy segítőkész hölgy mesélte saját megindító történetén keresztül számos hasznos infóval gazdagodtam, külön köszönet érte!

Másnap a strandon induló zumba volt a létező legjobb napindítás, amit egy lágy jógaóra koronázott, majd -mielőtt még meggondolnám magam- elindultam a jeges sátor irányába.

Az egész egy kb. negyvenperces ceremónia, ami egy vezetővel ellátott meditatív, irányított légzéssel indult, mely kellően felmelegíti és egy elmélyült tudatállapotba vezeti az embert, kellően felkészülve a rituáléra.

Mindezek után, már-már kellően hangoltan érkezhettem a nulla fokos medence széléhez és mielőtt még túlvariálnám a dolgot, egyből bepattantam a semmihez nem fogható hideg vízbe, ahol nyakig elmerülve állhattam a külső, csodálkozó tekinteteket.

Annak ellenére, hogy az ajánlott merülési idő 2 perc, lenne, egy kisebb zavaró tényező hatására fél perc után hirtelen úgy döntöttem, hogy ebből most talán elég is lesz, így kiléptem a medencéből. A vezető rábeszélésére, egy újabb légzőgyakorlat után végül gondolkodás nélkül ismét megmártóztam, mely nem volt több 15-20 másodpercnél.

Hihetetlen tapasztalás, hogy amint hirtelen belép az elme és az ember elkezd gondolkodni, netán önmagában vagy a folyamat biztonságában kétkedni, akkor ér véget a szeánsz.   

A röpke időtartam ellenére valami egészen egyedi, felemelő érzés lett úrrá rajtam, minden egészen letisztult és könnyűvé vált, szinte hihetetlen, hogy milyen leírhatatlan újjászületést él meg az ember.

A számtalan gyógyhatással bíró ceremóniáról bővebben:

https://www.facebook.com/hidegviztorzs

Egész fesztivál alatt vágytam egy könnyed, nyári fonott frizurára, mire hirtelen előttem termett a megoldás Tamás Kinga Anna asztrozófus és theta healing konzulens személyében, aki fodrász múltjának köszönhetően csodás hajfonattal gazdagított, mellyel még egy esti kiállításmegnyitóra is el tudtunk ugrani Balatonföldvárra, ahová már korábban elígérkeztünk.

https://www.facebook.com/Csillagokbairva

Az utolsó napon pedig tánc, a ki nem hegyható jóga, az elmaradhatatlan élménydobolás és egy osztrák hölgy lomi-lomi masszázsát is volt szerencsém kipróbálni, mely megkoronázta   a teljes újjászületést, ami után igazán semmi kedve az embernek visszatérni a mindennapokba.

Szomorúan vettük tudomásul a fesztivál zárónapját, és annak reményében indultunk útnak, hogy a körülöttünk lévő harmóniafelhőt megőrizzük, tovább vigyük és a ránk váró hétköznapokban is egyre többször találjuk meg újra magunkban, hiszen a teljes testi-lelki feltöltődéssel, minden sejtünk emlékszik majd rá.

Ennél kényeztetőbb napokat elképzelni sem tudnék, melyet úgy vélem, hogy időről-időre mindenkinek ki kellene próbálnia.

A jó hír pedig az, hogy többévnyi kihagyás után, idén újra visszatér az ’Everness Indián Nyár’  szept. 14 és 17 között, melyet egyszerűen nem lehet kihagyni, hogy teljesen feltöltve, újult erőkkel vágjunk majd neki az ősznek..

https://www.everness.hu/fesztival/hirek/osszel-ujra-indian-nyar

https://napimuzsa.hu/eletmod/71-leguditobb-izesitett-viz-nyari-hoseg-idejen/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek