Barion Pixel

Ázsiai mungóbabfőzelék kurkumával

Ázsiai mungóbabfőzelék kurkumával

Egy majd elfeledett tardicionális magyar étel, a babfőzelék egy kissé újra gondolt változata egyenesen Indiából.

A mungóbab rendkívül egészséges és különösen tápláló, fiatalító hatású babféle számtalan jótékony hatással bír és már hazánkban is kapható és a hagyományos babbal ellentétben, jóval gyorsabban elkészíthető, illetve könnyebben emészthető.

Hozzávalók:

  • 35 dkg aprószemű mungóbab
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fél vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • só, bors, kurkuma

Mungóbab főzelék elkészítése:

A babot 2-3 órával a főzés előtt beáztatjuk, majd a bebérlevéllel és a félbevágott vöröshagymával feltesszük főni. /viszonylag rövid idő alatt megpuhul/

Az apróra vágott fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk, majd a hagyományos rántáshoz hűen, a hozzákevert liszttel együtt néhány percig tovább pirítjuk.

Érdemes a babról az első forrás utáni vizet leönteni és frissre cserélni, majd miután már ebben megfőtt, a fokhagymás rántást finoman hozzákeverve, néhány percig kevergetve felforraljuk. Sózzuk- borsozzuk és ízlés szerint tehetünk bele 1-2 kávéskanál kurkumát.

Hagyományos, mégis egy kis indiai beütéssel újított, tápláló és rendkívül egészséges ételt kapunk.

Bármilyen feltéttel tálalható, jó étvágyat!

További információ e különleges babféléről:

https://eletszepitok.hu/?s=mung%C3%B3bab

https://napimuzsa.hu/eletmod/mi-a-fiatalito-hatasu-mungobab-titka/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek