Amikor valami egészen magyaros ízvilágra vágyunk- könnyített és annál egészségesebb, húsmentes verzióban -ráadásul nincs is más itthon, mint csicseriborsó és fűszerek, mi mást is készíthetnénk, mint csicseriborsó pörköltet.?
Hozzávalók:
1 cs. /előre beáztatott/ csicseriborsó
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
1 teáskanálnyi sűrített paradicsom- opcionális
kb. 1 teáskanálnyi pirospaprika
só, bors
Csicseriborsó-pörkölt elkészítése:
A vöröshagymát felkockázom, és olívaolajban megdinsztelem, melyhez a fokhagymát hozzáadva együtt pirítok tovább, míg kellően üveges-pirosas nem lesz.
Az 1 nappal, de legalább kb. 12 órával ezelőtt beáztatott, gyönyörű csicseriborsó szemeket hozzáadom, majd öntök hozzá annyi vizet, hogy ellepje, megízesítem pirospaprikával, sóval és borssal, illetve adok még hozzá némi vizet- melyet a végén még pótolok- hogy kellően szaftos legyen. Adhatok hozzá egy kevés sűrített paradicsomot is, melytől enyhén pikánsabb ízvilága lesz.
Kellően puhára főzöm, majd akár önmagában, tésztával, vagy rizzsel tálalom a csicseriborsó- pörköltet.
https://cleaneating.hu/taplalkozas/a-csicseriborso-hatasa_recep
Ha pedig további vegán, magyaros ételre vágysz:
Jó étvágyat!