Amikor csak néhány db. zöldség van a hűtőszekrényben melyből pár szem édesburgonya, az egyik legegyszerűbb távol-keleti finomság készíthető belőle, mely nem más, mint az édesburgonya curry.
Egyszerű édesburgonya curry hozzávalók:
–2 fej vöröshagyma
–4 gerezd fokhagyma
–4-5 szem édesburgonya
–1 csokor mangold
–1 kis csomag vörös lencse
–olívaolaj
-fél doboz növényi tejszín /rizs-zab vagy kókusz/
Egyszerű édesburgonya curry elkészítése:
A felkockázott vöröshagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és együtt dinszteljük tovább, hogy az ízek minél jobban összeérjenek.
Hozzáadjuk a felkockázott édesburgonyát, melyet szintén megpárolunk, beletesszük a lencsét és kevés vízzel felöntve együtt, közepes lángon főzzük, kb. 20 percig.
Sózzuk-borsozzuk, egy kevés kömény-római köményt, kurkumát, kakukkfüvet és némi fahéjat és chilit is adhatunk hozzá, ki-ki a maga ízlése szerint
Kb. 20 perc után, ha az édesburgonya és a lencse is már kellően megpuhult, hozzáadjuk a mangoldot, mellyel kb még 5 percig főzünk tovább, majd bele tesszük a számunkra kellő mennyiségű növényi tejszínt és az elpárolgott vizet is pótoljuk.
Köretként fekete rizzsel tálaltam, mely rendkívül finom, pikáns ízével még inkább kiemelte a zöldségek jellegzetes ízét.
Jó étvágyat!
https://edesburgonya.bio/milyen-hatassal-van-az-edesburgonya-az-emberi-szervezetre/
https://napimuzsa.hu/vegan_receptek/indiai-voroslencse-maskent/