Friss paradicsomos penne -másként

Friss paradicsomos penne -másként

Ámbár volt már egy hagyományosabb paradicsomos penne receptem, ez a rendkívül friss, gyors és egyszerű tésztaétel az egyik örök kedvencem.

Hozzávalók:

1 cs. gluténmentes penne tészta

kb. 20-25 db koktélparadiscom v. kb 8 db normál méretű paradicsom

1 közepes fej fokhagyma

kb. 5 evőkanál olívaolaj

só, bors,

kevés darabolt, szárított chilipaprika -ízlés szerint

némi -lehetőleg friss- bazsalikom

Elkészítés:

Az apróra vágott fokhagymát olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadva az apró kockára vágott paradicsomokat, néhány percig együtt dinszteljük tovább.

Beletesszük a fűszereket és a chilipaprikát,ha szükséges igen kevéske vizet is hozzáadhatunk, vagy olívaolajat, és hagyjuk, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Csak addig dinszteljük, amíg a paradicsomoknak megmarad a kellően friss és lédús, már puha, de még enyhén roppanós hatása, majd mindezt a tésztára borítva tálaljuk, mellyel Olaszország mintha a konyhánkba érkezett volna..

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?