Ámbár volt már egy hagyományosabb paradicsomos penne receptem, ez a rendkívül friss, gyors és egyszerű tésztaétel az egyik örök kedvencem.
Hozzávalók:
1 cs. gluténmentes penne tészta
kb. 20-25 db koktélparadiscom v. kb 8 db normál méretű paradicsom
1 közepes fej fokhagyma
kb. 5 evőkanál olívaolaj
só, bors,
kevés darabolt, szárított chilipaprika -ízlés szerint
némi -lehetőleg friss- bazsalikom
Elkészítés:
Az apróra vágott fokhagymát olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadva az apró kockára vágott paradicsomokat, néhány percig együtt dinszteljük tovább.
Beletesszük a fűszereket és a chilipaprikát,ha szükséges igen kevéske vizet is hozzáadhatunk, vagy olívaolajat, és hagyjuk, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Csak addig dinszteljük, amíg a paradicsomoknak megmarad a kellően friss és lédús, már puha, de még enyhén roppanós hatása, majd mindezt a tésztára borítva tálaljuk, mellyel Olaszország mintha a konyhánkba érkezett volna..
Jó étvágyat!