Ámbár megosztó étel a bab, egy biztos, hogy számtalan jótékony hatása miatt -főként a vegánoknak- nem hagyható ki az étrendből, egyszóval nem lehet eleget fogyasztani belőle..
https://wellandfit.hu/dieta/2016-11/6-jotekony-hatas-amit-nem-tudtal-a-babrol/
Gluténmentes babfőzelék hozzávalók:
- 1 cs. /50dkg/ tarkabab
- 4 gerezd fokgahyma
- 1db vöröshagyma
- kb. 4 evőkanál olívaolaj
- 2 púpozott evőkanál rizs, zab, v. hajdinaliszt
- 2db babérlevél
- só, bors
Gluténmentes babfőzelék elkészítése:
A babot előző éjszakára, v. legalább 10 óra hosszára javasolt beáztatni, majd az első forrás után, érdemes leönteni róla a vizet, majd újra felöntve, továbbfőzni.
Tegyünk bele 1db babérlevelet és egy kettévágott vöröshagymával együtt, puhára főzzük. /az ízhatás fokozása kedvéért, beletehető bármilyen darabka füstölt áru, mely a babbal kiválóan harmonizál/
Közben apróra vágom a fokhagymát és amennyiben a hagyományos, rántással készült verziót választjuk, akkor mindezt az olajban megpirítom, majd hozzákeverem a lisztet, melyet néhány percig továbbpirítok.
/Ha pedig. a könnyített verziót választjuk, akkor olajos-lisztes rántás helyett, keményítővel egyszerűen behabarom/
Amint készre főtt, hozzákeverem a megfőtt babhoz, és néhány percig összeforralom.
Sóval és borssal kellőre izesítjük,
Bármilyen finom feltéttel, vagy akár önmagában is tálalható a gluténmentes babfőzelék.
Jó étvágyat!
Ha pedig további bab receptre vágysz:
https://napimuzsa.hu/vegan_receptek/tradicionalis-vegan-bableves-nagyi-modra/