Barion Pixel

Gluténmentes babfőzelék

Gluténmentes babfőzelék

Ámbár megosztó étel a bab, egy biztos, hogy számtalan jótékony hatása miatt -főként a vegánoknak- nem hagyható ki az étrendből, egyszóval nem lehet eleget fogyasztani belőle..

https://wellandfit.hu/dieta/2016-11/6-jotekony-hatas-amit-nem-tudtal-a-babrol/

Gluténmentes babfőzelék hozzávalók:

  • 1 cs. /50dkg/ tarkabab
  • 4 gerezd fokgahyma
  • 1db vöröshagyma
  • kb. 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 púpozott evőkanál rizs, zab, v. hajdinaliszt
  • 2db babérlevél
  • só, bors

Gluténmentes babfőzelék elkészítése:

A babot előző éjszakára, v. legalább 10 óra hosszára javasolt beáztatni, majd az első forrás után, érdemes leönteni róla a vizet, majd újra felöntve, továbbfőzni.

Tegyünk bele 1db babérlevelet és egy kettévágott vöröshagymával együtt, puhára főzzük. /az ízhatás fokozása kedvéért, beletehető bármilyen darabka füstölt áru, mely a babbal kiválóan harmonizál/

Közben apróra vágom a fokhagymát és amennyiben a hagyományos, rántással készült verziót választjuk, akkor mindezt az olajban megpirítom, majd hozzákeverem a lisztet, melyet néhány percig továbbpirítok.

/Ha pedig. a könnyített verziót választjuk, akkor olajos-lisztes rántás helyett, keményítővel egyszerűen behabarom/

Amint készre főtt, hozzákeverem a megfőtt babhoz, és néhány percig összeforralom.

Sóval és borssal kellőre izesítjük,

Bármilyen finom feltéttel, vagy akár önmagában is tálalható a gluténmentes babfőzelék.

étvágyat!

Ha pedig további bab receptre vágysz:

https://napimuzsa.hu/vegan_receptek/tradicionalis-vegan-bableves-nagyi-modra/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek