A nyár egyik kedvenc slágere lett a cukkini szezon kellős közepén ez a mindenmentes, klasszikus palacsinta, kissé másként.
Gluténmentes, cukkinis palacsinta hozzávalók:
12 dkg gluténmentes lisz /v. zabliszt/
4,5 dl növényi tej vagy víz
1db tojás /v. tojáspótló vegánoknak/
1 teáskanál napraforgóolaj /repce v. szőlőmagolaj/
csipetnyi só
Gluténmentes, cukkinis palacsinta elkészítése:
A tésztát csomómentesre keverjük, majd egy merőkanál segítségével kiszedjük és forró kiolajozott serpenyőben egyenként kisütjük.
Kapros cukkinis töltelék hozzávalók:
1db vöröshagyma
1db kisebb méretű cukkini
1db növényi tejszín
néhány szál kapor
olívaolaj
só, bors
A vöröshagymát felkockázzuk, majd kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a szintén apróra vágott cukkinit és együtt pirítjuk tovább.
Hozzáadhatunk egy kevés vizet, hogy jobban átpárolódjon, majd miután kellően megpuhult, hozzáadunk egy db növényi tejszínt, amivel néhány percig tovább főzzük. Adhatunk hozzá egy kevés felaprított kaprot és só-borssal ízesítjük.
Majd mindezt a palacsintába töltve tálaljuk..
Jó étvágyat!
https://napimuzsa.hu/vegan_receptek/gombas-cikkini-paprikas/