Barion Pixel

Gluténmentes, cukkinis palacsinta kaporral

Gluténmentes cukkinis palacsinta kaporral

A nyár egyik kedvenc slágere lett a cukkini szezon kellős közepén ez a mindenmentes, klasszikus palacsinta, kissé másként.

https://cukkinireceptek.hu/

Gluténmentes, cukkinis palacsinta hozzávalók:

12 dkg gluténmentes lisz /v. zabliszt/

4,5 dl növényi tej vagy víz

1db tojás /v. tojáspótló vegánoknak/

1 teáskanál napraforgóolaj /repce v. szőlőmagolaj/

csipetnyi só

Gluténmentes, cukkinis palacsinta elkészítése:

A tésztát csomómentesre keverjük, majd egy merőkanál segítségével kiszedjük és forró kiolajozott serpenyőben egyenként kisütjük.

Kapros cukkinis töltelék hozzávalók:

1db vöröshagyma

1db kisebb méretű cukkini

1db növényi tejszín

néhány szál kapor

olívaolaj

só, bors

A vöröshagymát felkockázzuk, majd kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a szintén apróra vágott cukkinit és együtt pirítjuk tovább.

Hozzáadhatunk egy kevés vizet, hogy jobban átpárolódjon, majd miután kellően megpuhult, hozzáadunk egy db növényi tejszínt, amivel néhány percig tovább főzzük. Adhatunk hozzá egy kevés felaprított kaprot és só-borssal ízesítjük.

Majd mindezt a palacsintába töltve tálaljuk..

étvágyat!

https://napimuzsa.hu/vegan_receptek/gombas-cikkini-paprikas/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek