Barion Pixel

Gluténmentes-vegán kelkáposztafőzelék

Gluténmentes-vegán kelkáposztafőzelék

Azon tűnődtem, hogy mihez is kezdjek a múltkor a piacon vásárolt kisebb kelkáposztával, így hát mi más is készülhetne belőle, mint egy könnyű, gluténmentes-vegán kelkáposztafőzelék.?

Hozzávalók:

1 kisebb fej vöröshagyma

1 kisebb fej kelkáposzta

4 szem krumpli

3 gerezd fokhagyma

1 kis doboz növényi tejszín

kb. 4-5 evőkanál kukoricakeményítő

olívaolaj

2 babérlevél

só,bors,

kömény

sáfrány

Gluténmentes-vegán kelkáposztafőzelék elkészítése:

A vöröshagymát felkockázzuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadom a szintén felaprított fokhagymát és tovább pirítom.

Beleteszem a felaprított káposztaleveleket, felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, hozzáadom a sót és a babérlevelet, majd kellően puhára főzöm.

Közben a keményítőt kevés hideg vízzel simára keverem, majd a már elkészült káposztához finoman hozzákeverem, és beleteszem a növényi tejszínt, a fűszereket és max. 1 percig forralom tovább -nehogy a keményítő elveszítse a sűrítő hatását.

Ha netán még nem lenne elég sűrű, akkor lehet kísérletezni a keményítő mennyiségét illetően és hozzáadni még 1-2 evőkanállnyi, vízzel előre elkevert keményítőport

A tudatosság, a szín- és az ízhatás kedvéért, tálaláskor meghintem némi sáfránnyal a tetejét, mely nem csak pikánsabbá, de egészségesebbé is teszi az ételünket.

https://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/a_safrany_meglepo_hatasai/20190125103055

Jó étvágyat!

Ha netán egyéb, vegán kelkáposzta receptre vágysz:

https://gabykonyha.hu/mindenmentes-foetelek/vegan-rakott-kel/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek