Azon tűnődtem, hogy mihez is kezdjek a múltkor a piacon vásárolt kisebb kelkáposztával, így hát mi más is készülhetne belőle, mint egy könnyű, gluténmentes-vegán kelkáposztafőzelék.?
Hozzávalók:
1 kisebb fej vöröshagyma
1 kisebb fej kelkáposzta
4 szem krumpli
3 gerezd fokhagyma
1 kis doboz növényi tejszín
kb. 4-5 evőkanál kukoricakeményítő
olívaolaj
2 babérlevél
só,bors,
kömény
sáfrány
Gluténmentes-vegán kelkáposztafőzelék elkészítése:
A vöröshagymát felkockázzuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadom a szintén felaprított fokhagymát és tovább pirítom.
Beleteszem a felaprított káposztaleveleket, felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, hozzáadom a sót és a babérlevelet, majd kellően puhára főzöm.
Közben a keményítőt kevés hideg vízzel simára keverem, majd a már elkészült káposztához finoman hozzákeverem, és beleteszem a növényi tejszínt, a fűszereket és max. 1 percig forralom tovább -nehogy a keményítő elveszítse a sűrítő hatását.
Ha netán még nem lenne elég sűrű, akkor lehet kísérletezni a keményítő mennyiségét illetően és hozzáadni még 1-2 evőkanállnyi, vízzel előre elkevert keményítőport
A tudatosság, a szín- és az ízhatás kedvéért, tálaláskor meghintem némi sáfránnyal a tetejét, mely nem csak pikánsabbá, de egészségesebbé is teszi az ételünket.
Jó étvágyat!
Ha netán egyéb, vegán kelkáposzta receptre vágysz:
https://gabykonyha.hu/mindenmentes-foetelek/vegan-rakott-kel/