Barion Pixel
Keresés

Gombás cukkini paprikás

gombás cukkinipaprikás

Egy újabb gyors fantáziaebéd, amikor ismét azon kapjuk magunkat, hogy csak néhány dolog lapul a hűtőszekrényben, mint a cukkini és a gomba.

Ezt a hirtelen ötlettől vezérelt mai ebédet először volt alkalmam elkészíteni, és olyan különlegesen finom lett, hogy biztosan lesz még folytatása..

Gombás cukkini paprikás hozzávalók:

  • két közepes cukkini
  • két kisebb méretű vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg /szinte bármilyen/ gomba- én egy vegyes gombakonzervet találtam itthon
  • só, bors , piros fűszerpaprika, kevés chili
  • 1 csapott evőkanál paradicsompüré
  • fél doboz rizstejszín /1dl/

Gombás cukkini paprikás elkészítése:

A cukkinit és a hagymát kockára szelem, míg egy kevés olajon a hagymát üvegesre pirítom, amihez később a felszelt fokhagymát hozzáadva együtt pirítok tovább.

Amikor már kellően összepirultak, hozzáadva a cukkinit -és a gombát ha friss – néhány percig dinsztelem olajban.

Hozzáadok egy kevés vizet, majd ehhez egy evőkanál pirospaprikát hozzáadva kevergetem tovább, majd felöntöm még egy kevés vízzel és ebben kellően összefőzöm őket,továbbá kb egy csapott evőkanál paradicsompürét is belekeverek.

Amennyiben konzerv gombát használok, azt csak utóbb adom hozzá, amit néhány percig összefőzök a cukkinipörkölttel.

Kellő mennyiségű, só, bors és – a pikantéria kedvéért némi chili paprika- kerülhet bele, és az utolsó rottyanás előtt finoman hozzákeverem még a risztejszínt, melytől lágy és enyhén krémes állagú lesz.

A cukkini paprikás szinte bármilyen körettel, tésztával tálalható, én jelenleg kölesből készült pennét használtam.

Kellemes, finom meglepetés lett ez az étel, jó étvágyat!

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek