Barion Pixel

Grillezett cukkini serpenyőben barnarizzsel

Grillezett cukkini serpenyőben barnarizzsel

Amikor csak néhány dolog van otthon, mint például a cukkini, az egyik kedvenc nyári zöldségem és az örök barnarizs, akkor is tudok villámgyorsan készíteni hihetetlenül könnyű, egészséges és tápláló ebédet, vagy vacsorát. Ilyen a például a grillezett cukkini, amit diétázók is bátran fogyaszthatnak.

Grillezett cukkini barnarizzsel hozzávalók:

  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 2 közepes méretű cukkini
  • 25 dkg barnarizs
  • só, bors, rozmaring, v. Provance fűszerkeverék

Grillezett cukkini serpenyőben elkészítése

Egy jól bevált serpenyőben – az edény minőségétől az igény szerinti olajmennyiséget felforrósítunk, melybe belehelyezzük a felszeletelt cukkiniket és megforgatva, enyhén barnás pirosra sütjük őket.

/Másik nagy kedvenc, a grillrácson való pirosra sütése, mely az olajat kevésbé kedvelők számára lehet vonzóbb/

A rizst sós vízben kifőzzük, majd együtt tálaljuk.

Ha szereted a cukkinis ételeket nézz körbe itt, illetve a cukkinireceptek.hu weboldalon is!

Igény szerint házi készítésű tartármártással még élvezhetőbb az élmény.

vegán tartármártás:

  • 1 doboz rizs-mandula v. zabtejszín
  • 1 csapott evőkanál mustár
  • 2 teáskanál bármilyen ecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fél citrom leve
  • só, bors, kevés cukor

A fenti egyveleget habosra összekeverve, a kellő ízhatás érdekében ízlés szerint játszadozom a különböző hozzávalók és fűszerek arányával.

étvágyat!

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek