Gyömbéres sült tökleves

Gyömbéres sült tökleves

A vasárnapi menü favoritjaként nem hiányozhatott a szezon slágere a sütőtök, mely színével és ízével örök kedvencünk marad..

Hozzávalók:

1 kisebb sütőtök

2 közepes fej vöröshagyma

5 gerezd fokhagyma

4 evőkanál olívaolaj

1 kis darab gyömbér-ízlés szerint

só, bors, kevés kurkuma

1 kis doboz kókusztej /rizs-zab vagy mandulatejszín is használható/

kb 1,5 l víz

/esetleg adható hozzá néhány szál sárgarépa is/

Elkészítése:

A kockára vágott hagymát olajban megpirítom, melyhez hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, és néhány percig dinsztelem tovább.

A finomabb ízhatás kedvéért érdemes a tököt a hagyományos felszeletelt módon előre megsütni.

Én legutóbb a sütés mellett döntöttem, így a már elkészült és meghámozott, apróra vágott tökszeleteket adtam hozzá a megdinsztelt hagyma-gyömbér pároshoz, majd felöntöttem a kellő mennyiségű vízzel.

Ez esetben a főzési idő igen lerövidült, így szinte már az első rottyanás után hozzáadtam a fűszereket és a kókusztejszínt, majd néhány perc együttforralás után az elkészült levest egy botmixer segítségével krémessé varázsoltam.

A tetejére pirított tökmag került,

jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?