Barion Pixel

Indiai vöröslencse másként

Indiai vöröslencse másként

Elmondhatatlan, mennyi jótékony hatással bír ez a színes, apró szemű csodaétel, az indiai vöröslencse, melynek számtalan elkészítési módja ismert – egy kis egzotikus fűszerezéssel, azonnal az időtlen Indiában találhatjuk magunkat..

Indiai vöröslencse hozzávalók:

  • 1 cs. /50dkg/ vöröslencse
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • fél fej karalábé
  • fél fej zeller
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kókuszzsír v. olívaolaj
  • só, bors -ízlés szerint
  • babérlevél
  • római kömény
  • curry- vagy kurkuma -ízlés szerint
  • egy kis db. gyömbér, vagy gyömbérpor
  • kevés szárított jalapeno

Indiai vöröslencse elkészítése:

A lencsét a babérlevéllel sós vízben feltesszük főni és az első forrás utáni habot leszedjük a tetejéről.

Mindeközben kockára aprítom a zöldségeket és elkezdem az olajon megpirítani, majd mielőtt leégne, a lencse levéből teszek hozzá egy keveset, amiben kevergetve párolom tovább, melyet érdemes 3-szor megismételni.

Utána hozzáadom a felkockázott hagymát és a fokhagymát, a reszelt gyömbért, melyet néhány percig együtt párolok tovább.

Amint kellően átpirult mindez, hozzákeverem a megfőtt lencséhez, 1-2 percig összefőzöm és kellően pikánsra fűszerezem az egész ínycsiklandó főzeléket.

Szinte bármely körettel, rizzsel, de akár tésztával is jól harmonizál mindez.

Érdemes kipróbálni, jó étvágyat!

https://www.bien.hu/ezert-kotelezo-noknek-voroslencse-egyik-legtaplalobb-alapanyagunk/

https://napimuzsa.hu/vegan_receptek/indiai-lencse-cukkinikorettel/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek