Ha már nyár, akkor hogy is feledkezhetnénk meg az örök kedvencről, a friss és ropogósan puha, finom zöldbabról? Könnyű, nyári zöldbabfőzelék egészségesen.
Zöldbabfőzelék hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 3-4 gerezd fokhagyma
- fél fej, v. közepes fej vöröshagyma
- 2 dl rizstejszín
- 4 dkg laktózmentes vaj
- 2 evőkanál rizsliszt
- só, bors, esetleg kevés almaecet
Zöldbabfőzelék egészségesen elkészítése:
A zöldbabot sós, petrezselymes, enyhén ecetes vízben a hagymával együtt puhára főzzük.
A laktózmentes vajat felforrósítunk, amíg a savót kidobja, majd beletéve a rizslisztet zsemleszínűre pirítjuk.
Az összevágott fokhagymát beletesszük, majd rövid ideig együtt pirítjuk tovább.
Amint ez elkészült, a tűzről levéve beletesszük, azaz berántjuk a roppanósan puhára főtt zöldbabba. Néhány perc rövid forralás után készen tálalhatjuk.
Só, cukor, citromlé vagy ecettel ízesítjük.
Szinte bármilyen feltéttel tálalható, a képen halfasírttal látható.
Jó étvágyat!