Barion Pixel

Könnyű, nyári zöldbabfőzelék

zöldbabfőzelék egészségesen

Ha már nyár, akkor hogy is feledkezhetnénk meg az örök kedvencről, a friss és ropogósan puha, finom zöldbabról? Könnyű, nyári zöldbabfőzelék egészségesen.

Zöldbabfőzelék hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fél fej, v. közepes fej vöröshagyma
  • 2 dl rizstejszín
  • 4 dkg laktózmentes vaj
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • só, bors, esetleg kevés almaecet

Zöldbabfőzelék egészségesen elkészítése:

A zöldbabot sós, petrezselymes, enyhén ecetes vízben a hagymával együtt puhára főzzük.

A laktózmentes vajat felforrósítunk, amíg a savót kidobja, majd beletéve a rizslisztet zsemleszínűre pirítjuk.

Az összevágott fokhagymát beletesszük, majd rövid ideig együtt pirítjuk tovább.

Amint ez elkészült, a tűzről levéve beletesszük, azaz berántjuk a roppanósan puhára főtt zöldbabba. Néhány perc rövid forralás után készen tálalhatjuk.

Só, cukor, citromlé vagy ecettel ízesítjük.

Szinte bármilyen feltéttel tálalható, a képen halfasírttal látható.

Jó étvágyat!

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek