Barion Pixel
Téli korhelyleves

Hideg napok kiváló kiegészítője a tradicionális, forró, téli korhelyleves, mely kellemesen savanykás íze miatt az egyik örök kedvencem.

Téli korhelyleves hozzávalók:

50 dkg friss savanyúkáposzta

3-4 szem burgonya

3 nagyobb sárgarépa

1 nagy fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

olívaolaj, só, bors

szárított chilipaprika

1 db füstölt vegán kolbász- kizárólag az ízek fokozásáért

(esetleg egy bio erőleves kocka)

Téli korhelyleves elkészítése:

Az olajon a vöröshagymát megpirítom, hozzáadom a felaprított fokhagymát, majd a karikákra vágott sárgarépával együtt pirítom tovább, így a répa kellően kellemes karamellizált ízvilágot hagy maga után.

Hozzáadom a kockára vágott krumplit, a káposztát, felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje, hozzáadok 1-2 evőkanál pirospaprikát, egy db. erőleves kockát, majd puhulásig főzöm az alapanyagokat.

A lefőtt vizet pótolom, hozzáadom a sót és borsot, és kevés szárított chilipaprikát, hogy kellően pikáns ízt kapjon.

Jó étvágyat!

Számtalan indok szól a savanyú káposzta fogyasztása mellett:

https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/13998/savanyu-kaposzta-az-igazi-multivitamin

Ha további vegán, téli levesre vágysz:

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek