Hideg napok kiváló kiegészítője a tradicionális, forró, téli korhelyleves, mely kellemesen savanykás íze miatt az egyik örök kedvencem.
Téli korhelyleves hozzávalók:
50 dkg friss savanyúkáposzta
3-4 szem burgonya
3 nagyobb sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
olívaolaj, só, bors
szárított chilipaprika
1 db füstölt vegán kolbász- kizárólag az ízek fokozásáért
(esetleg egy bio erőleves kocka)
Téli korhelyleves elkészítése:
Az olajon a vöröshagymát megpirítom, hozzáadom a felaprított fokhagymát, majd a karikákra vágott sárgarépával együtt pirítom tovább, így a répa kellően kellemes karamellizált ízvilágot hagy maga után.
Hozzáadom a kockára vágott krumplit, a káposztát, felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje, hozzáadok 1-2 evőkanál pirospaprikát, egy db. erőleves kockát, majd puhulásig főzöm az alapanyagokat.
A lefőtt vizet pótolom, hozzáadom a sót és borsot, és kevés szárított chilipaprikát, hogy kellően pikáns ízt kapjon.
Jó étvágyat!
Számtalan indok szól a savanyú káposzta fogyasztása mellett:
https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/13998/savanyu-kaposzta-az-igazi-multivitamin
Ha további vegán, téli levesre vágysz: