Korhelyleves

Korhelyleves

Téli napok kiváló kiegészítője a tradicionális, forró korhelyleves, mely kellemesen savanykás íze miatt az egyik örök kedvencem.

Hozzávalók:

50 dkg friss savanyúkáposzta

3-4 szem burgonya

3 nagyobb sárgarépa

1 nagy fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

olívaolaj, só, bors

szárított chilipaprika

1 db füstölt vegán kolbász- kizárólag az ízek fokozásáért

(esetleg egy bio erőleves kocka)

Elkészítése:

Az olajon a vöröshagymát megpirítom, hozzáadom a felaprított fokhagymát, majd a karikákra vágott sárgarépával együtt pirítom tovább, így a répa kellően kellemes karamellizált ízvilágot hagy maga után.

Hozzáadom a kockára vágott krumplit, a káposztát, felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje, hozzáadok 1-2 evőkanál pirospaprikát, egy db. erőleves kockát, majd puhulásig főzöm az alapanyagokat.

A lefőtt vizet pótolom, hozzáadom a sót és borsot, és kevés szárított chilipaprikát, hogy kellően pikáns ízt kapjon.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?