Lencsesaláta -nem csak újévre!

Lencsesaláta -nem csak újévre!

Mikor máskor aktuálisabb e számomra mindig is oly nagy kedvenc a lencse, mint az év kezdetén.? A szilveszteren kívül mindemellett, bármely party örök kísérője lehet.

Hozzávalók:

25dkg lencse

2 gerezd fokhagyma

1 lilahagyma

15dkg darált mogyoró

2 babérlevél

15dkg olajban érlelt aszalt paradicsom

Öntethez:

1 evőkanál mustár

1dl olívaolaj

2 evőkanál almaecet

1dkg friss kakukkfű

só, bors

Elkészítés:

A meghámozott, karikákra vágott lilahagymát a felszelt fokhagymával, a lencsével és a babérlevéllel készre főzzük.

Mindeközben a mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk, majd darabosra őröljük. Felkockázzuk az aszalt paradicsomot és beletesszük a salátástálba a mogyoróval együtt.

A mustárt és a fűszereket az ecettel együtt kellemesen habosra keverem, majd belecsurgatjuk az olajat, melybe belevegyítjük a kakukkfű leveleit.

A megfőtt lencsét szintén a salátástálba helyezem, az alapanyagokat jól összekeverem, az öntetet hozzáadva, tálalásra kész állapotba helyezem.

A jobb ízhatás kedvéért érdemes egy napon át hűtőben érlelve pihentetni.

Aki nem ódzkodik a friss lila- és a fokhagyma íz- és illataromájától, mindezek nyersen is hozzáadhatóak, a jóval intenzívebb ízhatás kedvéért, tessék kísérletezni,

étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?