Medvehagymás lepény

Medvehagymás lepény

Idén is elérkezett végre a csodás medvehagyma szezonja, melyből az egyik legegészségesebb étel, a kiváló medvehagymás lepény villámgyorsan elkészíthető.

Medvehagymás lepény hozzávalók:

30dkg aprószemű zabpehely

4db tojás /vagy természetes tojáspótló/

2 csokor medvehagyma

növényi tejszín

szódabikarbóna

1-2 evőkanál olaj

só, bors

Natúr tojáspótló:

https://www.mindmegette.hu/8-tojaspotlo-alternativa-tojasallergiasoknak-es-veganoknak-52345/

A medvehagymás lepény elkészítése:

A zabpelyhet, a tojást (vagy egyéb tojáspótlót) egy tálban jól összekeverünk és kb. 10 percig állni hagyjuk, hogy a zab a folyadékot magába szívva, kissé megduzzadhasson.

Adunk hozzá kb. egy késhegynyi szódabikarbónát, sót, borsot és természetesen a felaprított medvehagymát és kb. fél doboz növényi tejszínt is belekeverünk.

Amikor mindez fasírtszerű sűrűségűre összeállt, egy serpenyőben kellően forróra hevített olajra keverjük, rásimítva a masszát. Fontos, hogy elég forró legyen az olaj, nehogy a lepény leragadjon. Lassú tűzön lefedve, megfordítás nélkül finoman átsütjük, a szélét pedig egy laposabb kanállal vagy késsel a serpenyőről oldaláról leszedjük, néha kellően megrázzuk, nehogy leragadjon.

Kb. 20-30 perc alatt kellően átsül, de időközben egy villával letesztelhetjük, hogy elkészült-e.

Önmagában, vagy akár még rizs és krumpli mellé is tálalható, kiegészítésképp tartármártással is jól harmonizál..

Egészségünkre!

https://www.vitalitas-magazin.hu/szezonalis/medvehagyma-hatasa

Vélemény, hozzászólás?