Barion Pixel

Mindenmentes sóskamártás növényi tejszínnel

Mindenmentes sóskamártás

Egy majd elfeledett kedvenc, a sóska, kissé újragondolva egy könnyített, mindenmentes sóskamártás formájában jutott eszembe a minap.

Hozzávalók:

2 cs. fagyasztot sóska

1db rizs-mandulatejszín

4 gerezd fokhagyma

olívaolaj

3-4 evőkanál liszt vagy kukoricakeményítő

1 evőkanál méz vagy nyírfacukor

Mindenmentes sóskamártás elkészítése:

A kiolvasztott sóskát kevés vízzel és sóval felforralom, közben az apróra vágott fokhagymát kevés olajon megdinsztelem, melyhez hozzáadom a lisztet, hogy együtt pirítsam tovább.

/Amennyiben nem a hagyományos rántás verziót választom, úgy a fokhagymával együtt forralom fel a sóskát, melyhez finoman hozzáadom a kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítőt, melyet kizárólag kb. 1 perces újroforralásig főzök tovább, hogy a sürítő hatását el ne veszítse. /

A legvégén belekeverem a növényi tejszínt és az elkészült ételt bárminnemű kedvenc feltéttel tálalom. (mivel más nem volt itthon, így tükörtojást használtam a család végett)

Aki kedveli a savanykás ízvilágot, annak igazi nosztalgikus- kulináris élményben lesz része.

Jó étvágyat!

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek