Barion Pixel

Sült padlizsánkrém pirítóssal

Padlizsánkrém

A minap a közértben való keresgélésem közepette, a padlizsánra pillantva villant fel bennem a kenyér mellé való felejthetetlen kedvenc, a jól bevált sült padlizsánkrém, melynek mindig óriási sikere van. Kihagyhatatlan, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

2 egész padlizsán

4 gerezd fokhagyma

kb. fél doboz rizs-v. zabtejszín

kb. 1 evőkanál mustár -ízlés szerint

1 kávéskanál olívaolaj

néhány csepp friss citromlé

só, bors

/ az ízek fokozása végett, esetleg egy kevés lilahagyma is adható hozzá/

Sült padlizsánkrém elkészítése:

A padlizsánokat a héjában hagyva, hosszában félbevágva, megsózva, előmelegített sütőben 180 fokon, kb 40 perc alatt jól átsütjük.

Miután kihűlt, kiszedjük a héjából, feldaraboljuk, majd egy tálba helyezzük, és rátesszük az apróra vágott fokhagymát, ráöntjük a zabtejszínt /esetleg a felkockázott lilahagymát/ a mustárt, az olajat, a citromlevet és a fűszereket.

Botmixerrel krémesre keverjük, megkóstolgatjuk és miután az ízek harmóniáját eltaláltuk, pirítóskenyérrel tálaljuk a sült padlizsánkrémet.

étvágyat!

Pirítós mellé pedig egy másik hatalmas kedvenc, a mennyei fokhagymás avokádókrém:

Ha pedig több padlizsánreceptre vágysz, látogass el az alábbi oldalra:

https://www.mindmegette.hu/padlizsanos-receptek-egytaletel-rakott-tekercs-grillezett-toltott-fozelek-leves-52901/

étvágyat!

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek