A minap a közértben való keresgélésem közepette, a padlizsánra pillantva villant fel bennem a kenyér mellé való felejthetetlen kedvenc, a jól bevált sült padlizsánkrém, melynek mindig óriási sikere van. Kihagyhatatlan, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
2 egész padlizsán
4 gerezd fokhagyma
kb. fél doboz rizs-v. zabtejszín
kb. 1 evőkanál mustár -ízlés szerint
1 kávéskanál olívaolaj
néhány csepp friss citromlé
só, bors
/ az ízek fokozása végett, esetleg egy kevés lilahagyma is adható hozzá/
Sült padlizsánkrém elkészítése:
A padlizsánokat a héjában hagyva, hosszában félbevágva, megsózva, előmelegített sütőben 180 fokon, kb 40 perc alatt jól átsütjük.
Miután kihűlt, kiszedjük a héjából, feldaraboljuk, majd egy tálba helyezzük, és rátesszük az apróra vágott fokhagymát, ráöntjük a zabtejszínt /esetleg a felkockázott lilahagymát/ a mustárt, az olajat, a citromlevet és a fűszereket.
Botmixerrel krémesre keverjük, megkóstolgatjuk és miután az ízek harmóniáját eltaláltuk, pirítóskenyérrel tálaljuk a sült padlizsánkrémet.
Jó étvágyat!
Pirítós mellé pedig egy másik hatalmas kedvenc, a mennyei fokhagymás avokádókrém:
Ha pedig több padlizsánreceptre vágysz, látogass el az alábbi oldalra:
Jó étvágyat!