Barion Pixel
Keresés

Pirított gomba szerecsendióval

pirított gomba

A pirított gomba szerecsendióval, egy eredeti magyaros ízvilágú étel egy különleges fűszerrel megbolondítva.

Pirított gomba hozzávalók:

  • 40dkg gomba
  • 0,8 dl olaj
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 cs. petrezselyem
  • 1cs. zellerzöld
  • 1 egész szerecsendió /ebből reszelhetünk bele/
  • só, fehérbors ízlés szerint

Pirított gomba szerecsendióval elkészítése:

Az apró kockára vágott lilahagymát jól megpirítjuk, majd beletesszük a zúzott fokhagymát és a kockára vágott gombát. Magas lángon pirítjuk, hogy a gomba ne adja ki a vizet magából

Nem sózzuk meg egyből, mert levet ereszt és nem fog megpirulni.

Hozzáteszünk egy kevés gorombára vágott zeller és petrezselyemzöldet, hozzáadjuk a frissen reszelt szerecsendiót – intenzitása miatt óvatosan bánjunk vele.

Miután kellően összepirultak és a gomba is kellőképp megpuhult, a tűzről levéve -akár köretként tálaljuk. Én mexikói chilis lecsóval és kandírozott uborkával tálaltam.

Jó étvágyat!

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek