A pirított gomba szerecsendióval, egy eredeti magyaros ízvilágú étel egy különleges fűszerrel megbolondítva.
Pirított gomba hozzávalók:
- 40dkg gomba
- 0,8 dl olaj
- 2 fej lilahagyma
- 1 cs. petrezselyem
- 1cs. zellerzöld
- 1 egész szerecsendió /ebből reszelhetünk bele/
- só, fehérbors ízlés szerint
Pirított gomba szerecsendióval elkészítése:
Az apró kockára vágott lilahagymát jól megpirítjuk, majd beletesszük a zúzott fokhagymát és a kockára vágott gombát. Magas lángon pirítjuk, hogy a gomba ne adja ki a vizet magából
Nem sózzuk meg egyből, mert levet ereszt és nem fog megpirulni.
Hozzáteszünk egy kevés gorombára vágott zeller és petrezselyemzöldet, hozzáadjuk a frissen reszelt szerecsendiót – intenzitása miatt óvatosan bánjunk vele.
Miután kellően összepirultak és a gomba is kellőképp megpuhult, a tűzről levéve -akár köretként tálaljuk. Én mexikói chilis lecsóval és kandírozott uborkával tálaltam.
Jó étvágyat!