Barion Pixel

Pitypang saláta tonhallal

pitypang saláta tonhallal

A nyári salátaszezon kellős közepén, ha épp kifogytunk a zöld levelekből és valami igazán bio-ra és különlegesen egészségesre vágyunk, csak egy karnyújtásnyira elég a kertből néhány gyermekláncfű (pitypang) levelét összegyűjtenünk.

Enyhén kesernyés íze ellenére egy igazán tápláló, vértisztító és májregeneráló saláta készíthető belőle.

Pitypang saláta hozzávalók:

2 marék frissen szedett gyermekláncfű levél

  • 6 db koktélparadicsom
  • 1 mini fehérpaprika
  • 1/4 doboz darabolt tonhal a tetejére
  • néhány csepp olívaolaj
  • egy kevés balzsam- vagy almaecet
  • kevés citrom a tonhal tetejére

Gyermekláncfű saláta elkészítése:

Mosd meg jó alaposan a pitypang leveleket és a paradicsomot.Helyezd a tányérra a gyermekláncfű leveleket. Vágd félbe a koktél paradicsomokat, és helyezd a levelek tetejére, majd kevés só, olíva- vagy tökmagolaj, illetve némi balzsamecettel meghintjük..

A pikantéria kedvéért az öntetet külön kikeverve, tehető bele kevés mustár citrom, akár méz, illetve vágható bele némi fokhagyma is.

A hozzávalók és az ízesítés tekintetében csak a fantázia szab határt.

Érdemes a friss, zsenge levélhajtásokat leszedni.

Jó étvágyat!

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek