Barion Pixel
Keresés

Sült cékla thai parfümrizzsel

Sült cékla thai parfümrizzsel

Néhány éve találtam rá erre az egyszerű és gyors receptre, melyben a cékla -igen kellemes meglepetésként- egy eddig ismeretlen, egészen más oldalát mutatja, kiváló tápláló ételként az év eme hűvös, borongós időszakának. Még a hagyományos ételeket kedvelő nagyim is előszeretettel kóstolgatta..

Sült cékla hozzávalók:

8db kisebb méretű cékla

2 közepes fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

kb. fél dl olívaolaj /nekem itt épp elfogyott, így kókuszzsírral pótoltam, de olívával lágyabb és könnyedebb../

5-6 evőkanál balzsam -vagy almaecet

2 evőkanál méz

só, bors

késhegynyi köménypor

Sült cékla elkészítése:

A kockára vágott hagymát, fokhagymát és a céklát egy megfelelő méretű, a sütőbe elhelyezhető edénybe tesszük.

Meglocsoljuk az olívaolaj-balzsamecet keverékkel, rácsorgatjuk a mézet és a fűszerek rászórása után lefedjük és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 1 óra hosszán keresztül sütjük.

Érdemes néha megnézni, hogy a kellő mennyiségű folyadékot ellenőrizzük rajta, így ha netán szükséges, némi víz, vagy a balzsamecettel is utánlocsolható..

A sült cékla rizzsel, hajdinával, kölessel, vagy quinoával is kiválóan harmonizál.

Jó étvágyat!

https://www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/cekla_ezert_egyuk_mindennap/2015110611095

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek