Sült cékla thai parfümrizzsel

Sült cékla thai parfümrizzsel

Néhány éve találtam rá erre az egyszerű és gyors receptre, melyben a cékla -igen kellemes meglepetésként- egy eddig ismeretlen, egészen más oldalát mutatja, kiváló tápláló ételként az év eme hűvös, borongós időszakának. Még a hagyományos ételeket kedvelő nagyim is előszeretettel kóstolgatta..

Hozzávalók:

8db kisebb méretű cékla

2 közepes fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

kb. fél dl olívaolaj /nekem itt épp elfogyott, így kókuszzsírral pótoltam, de olívával lágyabb és könnyedebb../

5-6 evőkanál balzsam -vagy almaecet

2 evőkanál méz

só, bors

késhegynyi köménypor

Elkészítése:

A kockára vágott hagymát, fokhagymát és a céklát egy megfelelő méretű, a sütőbe elhelyezhető edénybe tesszük.

Meglocsoljuk az olívaolaj-balzsamecet keverékkel, rácsorgatjuk a mézet és a fűszerek rászórása után lefedjük és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 1 óra hosszán keresztül sütjük.

Érdemes néha megnézni, hogy a kellő mennyiségű folyadékot ellenőrizzük rajta, így ha netán szükséges, némi víz, vagy a balzsamecettel is utánlocsolható..

Rizzsel, hajdinával, kölessel, vagy quinoával is kiválóan harmonizál.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?