Sült karfiol koktélrákos, gombás-édesburgonyás körettel

Sült karfiol koktélrákos, gombás-édesburgonyás körettel

Az örök karfiol újragondolva, melynek pompás kiegészítője a rákocska és a gomba. Hiszen mi mást készíthetünk egy kellemes téli vasárnap délután mindabból, amit épp a hűtő tartogat..?

Hozzávalók:

1 fej karfiol

1 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

4-5 evőkanálnyi paradicsompüré

olívaolaj

fűszerek: chilipaprika, garam masala -karfiolra/ ha éppnincs itthon, bármely más fűszerezést is elfogad:)/

só, bors

1cs. koktélrák

30 dkg gomba

Körethez:

fél kg édesburgonya

laktózmentes vaj

1 db rizs v. mandulatejszín

só, bors, szerecsendió

kevés chilipor

Elkészítés:

Az egészben hagyott karfiolt jól bedörzsöljük a paradicsompürében összekevert, 1 gerezd apróra vágott fokhagymával, só, borssal és garam masala (vagy más egyéb) fűszerkeverékkel. Majd betesszük a 180 fokos sütőbe, és kb 40 percen át sütjük, arra figyelvén, hogy ne száradjon ki.

Mindeközben 1 vöröshagymát olajban megdinsztelünk, melyhez a fokhagymát is hozzáadva tovább pirítunk, majd utána hozzáadjuk a félbevágott gombákat és a rákocskákat, melyet puhulásig, só bors, kevés chili, némi fehérborral vegyítve, akár ezt lefedve, együtt dinsztelünk.

Az édesburgonyát pedig puhára főzzük, összetörjük, és némi laktózmentes vaj vagy-és növényi tejszín segítségével, só-bors, szerecsendió és akár kevés chili hozzáadásával jól összekeverjük mindezt.

Rendkívül könnyű, kreatív és ízletes étel,

étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?