Barion Pixel

Vegán spárgakrémleves zöld spárgából

vegán spárgakrémleves zöld spárgából

Ha még mindig spárga, akkor így a szezon végéhez közeledve, azt elcsípve tenném fel az örökzöld laktózmentes, vagy vegán spárgakrémleves receptjét.

Vegán spárgakrémleves hozzávalók 4 fő részére:

  • 50dkg zöldspárga
  • 1 közepes burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5dkg laktózmentes vaj vagy olaj
  • 1 zöldségleves kocka
  • 7dl víz
  • 2dl /1doboz/ rizs-mandula-vagy szójatejszín
  • ízlés szerinti só, bors és némi szerecsendió
  • esetleg 5dkg reszelt laktózmentes vagy növényi sajt a tetejére

Vegán spárgakrémleves zöld spárgából elkészítése

A kockára vágott hagymát kellően megpirítom, majd hozzáadom a szintén kockára vágott burgonyát, melyet még ki sideig együtt pirítunk.

A zöldspárga alsó, fás részeit levágom, majd a fejeket elkülönítem. A fennmaradó részt feldaraboljuk és a hagyma-burgonya egyveleggel néhány percig együtt pároljuk.

Hozzáadjuk a vizet, a leveskockát, kellően fűszerezzük, majd puhára főzés után összeturmixoljuk.

Hozzáadjuk a tejszínt és a kimaradt spárgafejeket, mellyel még utoljára felforraljuk. A tűzről levéve, reszelt sajttal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek