Ha még mindig spárga, akkor így a szezon végéhez közeledve, azt elcsípve tenném fel az örökzöld laktózmentes, vagy vegán spárgakrémleves receptjét.
Vegán spárgakrémleves hozzávalók 4 fő részére:
- 50dkg zöldspárga
- 1 közepes burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 5dkg laktózmentes vaj vagy olaj
- 1 zöldségleves kocka
- 7dl víz
- 2dl /1doboz/ rizs-mandula-vagy szójatejszín
- ízlés szerinti só, bors és némi szerecsendió
- esetleg 5dkg reszelt laktózmentes vagy növényi sajt a tetejére
Vegán spárgakrémleves zöld spárgából elkészítése
A kockára vágott hagymát kellően megpirítom, majd hozzáadom a szintén kockára vágott burgonyát, melyet még ki sideig együtt pirítunk.
A zöldspárga alsó, fás részeit levágom, majd a fejeket elkülönítem. A fennmaradó részt feldaraboljuk és a hagyma-burgonya egyveleggel néhány percig együtt pároljuk.
Hozzáadjuk a vizet, a leveskockát, kellően fűszerezzük, majd puhára főzés után összeturmixoljuk.
Hozzáadjuk a tejszínt és a kimaradt spárgafejeket, mellyel még utoljára felforraljuk. A tűzről levéve, reszelt sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat!