Amikor nincs más a hűtőben, mint egy rakás zöldség és a szekrényben is ott lapul a jól bevált spagetti, mi más is készülhetne mint az olasz tészta -ezúttal ázsiai módra..?
Wok spagetti zöldséggel hozzávalók:
kb. fél fej lilakáposzta
1db nagyobb méretű sárgarépa
3-4 levél kelkáposzta
20 dkg spenótlevél
egy fél kaliforniai paprika
1 db kisebb méretű cukkini
5 gerezd fokhagyma
ízlés szerint: gluténmentes Tamari szójaszósz
kevés szezám- vagy olívaolaj
osztrigaszósz
1 zacskó gluténmentes spagetti
Wok spagetti zöldséggel elkészítése:
A fokhagymát felaprítjuk, majd forró olajban a wok-ban megpirítjuk.
Először érdemes az apróra darabolt sárgarépát hozzáadni, hogy kellően megkaramellizálódjon, majd jöhet a feldarabolt lilakáposzta, a kalifornia paprika, a kelkáposzta és a cukkini, melyet a pirítás után egy kevés vízzel felengedek, hogy abban jól összepárolhassam a zöldségeket.
Hozzáadom az olívaolajat, hogy az ízek jól összeérjenek, a pikantéria kedvéért teszek még hozzá osztrigaszószt és ezzel is összepárolom mindezt, míg a zöldségek puhák, de még enyhén roppanósak lesznek.
Amint ez elkészült, a kifőtt spagettit hozzákeverem és az így elkészült egészséges tésztaétel azonnal tányérra is kerülhet, melyet kivétel nélkül, szinte mindenki díjazni fog.
Meghinthető még némi fekete szezámmaggal, hogy még pikánsabbá váljék..
Egészségünkre!
https://www.mindmegette.hu/wokban-sult-zoldseges-csirkes-spagetti.recept/
https://napimuzsa.hu/vegan_receptek/spargas-spagetti-hollandi-martassal-es-cukkinivel/