Az eredeti thai és indiai konyha a zöldségek kiapaszthatatlan forrásából kínálja a wokban gyorsan elkészíthető határtalan verzióit, melyhez a kókusztej adja krémesen pikáns, utánozhatatlan ízvilágát.
Wok zöldségek hozzávalók:
1 fej karfiol
2db cukkini
1 db kókusztejszín
3 fej kisebb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál szezámolaj (mely mással is helyettesíthető)
só, bors, szárított chilipaprika
kurkuma vagy currypor
Wok zöldségek elkészítés:
A felaprított vöröshagymát megdinsztelem, majd a fokhagymát is hozzáadva, még egy kis ideig együtt pirítom őket.
Mindehhez hozzáadjuk az előre megpárolt, felaprított karfiolt, és a kockára vágott cukkinit, majd miután mindkettő kellően megpuhult, rátesszük a kókusztejszínt, melyben még néhány percig tovább főzöm mindezt.
Meghintjük só-borssal, néhány teáskanályni kurkumával -ízlés szerint- és hozzáadom a szárított chilipaprikát.
Mindezt főtt barnarizzsel tálalom, jó étvágyat!