Wok zöldségek kókusztejszínnel és kurkumával

Wok zöldségek kókusztejszínnel és kurkumával

Az eredeti thai és indiai konyha a zöldségek kiapaszthatatlan forrásából kínálja a wokban gyorsan elkészíthető határtalan verzióit, melyhez a kókusztej adja krémesen pikáns, utánozhatatlan ízvilágát.

Hozzávalók:

1 fej karfiol

2db cukkini

1 db kókusztejszín

3 fej kisebb vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1-2 evőkanál szezámolaj (mely mással is helyettesíthető)

só, bors, szárított chilipaprika

kurkuma vagy currypor

Elkészítés:

A felaprított vöröshagymát megdinsztelem, majd a fokhagymát is hozzáadva, még egy kis ideig együtt pirítom őket.

Mindehhez hozzáadjuk az előre megpárolt, felaprított karfiolt, és a kockára vágott cukkinit, majd miután mindkettő kellően megpuhult, rátesszük a kókusztejszínt, melyben még néhány percig tovább főzöm mindezt.

Meghintjük só-borssal, néhány teáskanályni kurkumával -ízlés szerint- és hozzáadom a szárított chilipaprikát.

Mindezt főtt barnarizzsel tálalom, jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?