Barion Pixel
Keresés

Berekai Judit /Világjáró/

Varsó, Párizs, Dél-Franciaország és Vancouver után, jelenleg Budapesten élek.

Küldetés:

Édesanyám oktalan korai halála végett váltam kiélezetté az egészség és az életmód mindenek felett álló, elsődleges problematikájára.

Az egészség vált fő szenvedélyemmé, már kora ifjúkoromtól elkötelezetten bújtam az ezzel kapcsolatos magazinok hasábjait, gyűjtve mindennemű fontosnak vélt információt, melyet szinte kivétel nélkül mind kipróbáltam és teszek így mindmáig, hiszen állandó, folyamatos tanulásban vagyok.

Az ezerarcú Távol-Keletet, a misztikus Ázsiát bejárva, mindez hatalmas hatással volt rám az egészség, az életfilozófia mind a helyi attitűd terén.

Ezen évek alatt, ázsiai barangolásaim során, számtalan itthon még nem ismert titkot, praktikát és szokást sikerült elsajátítanom.

Mindehhez a Bangkokban élő, a kora gyermekkorától a shaolin -oknál tanult, kungfu – tai-chi mester és akupunktőr, legkedvesebb tanítóm, Dr Lu is jócskán hozzájárult. Általa -aki magán keresztül volt képes a 220V-os áramot átvezetni – jöttem rá, hogy a fizikát és egyéb megtanult, igazságnak vélt tényeket megszégyenítő dolgok igenis léteznek.

Ifjúkorom döntése volt, hogy én bizony egy kellően hosszú, minőségi és tartalmas életet akarok élni és mindezt a környezetem számára is továbbadni. Az édesanyám korai halála pedig kiváltképp megerősítette bennem, hogy fontos és stabil támasza lehessek majd a jövőbeni családomnak.
Manapság talán már egyre többen ébrednek rá milyen fontos a megelőzés, a testi-lelki jóléttel való törődés.

Művészet:

Fotósként idejekorán belekóstoltam az utazás kalandos világába, mely a mai napig legnagyobb szenvedélyeim egyike. Az élet számomra egy csodálatos utazás. Nekivágni az ismeretlennek, felfedezni a Világot,  embereket, kultúrákat a maga sokszínűségében bejárva, határokat átlépve szabadon szárnyalni, melynek semmihez nem fogható érzése a legnagyobb boldogság maga. A hosszú útjáról megtért utazó egy sokkal teljesebb és gazdagabb új emberként tér haza a messzi távolból. A sokszínű Világ közepén, egészem magával ragadott a mesés Távol-Kelet, melynek varázslatos életfilozófiája azonnal lenyűgözött, és egészen a részemmé vált, melynek okán 2013-ban elvégeztem a Tan Kapuja Buddhista Főiskolát.

Az ismeretlen lét mögötti valóság megismerése, a természet és az élet csodájának felfedezése,
és a művészetek a fő hitvallásom, átadva mindezt az utókor számára.

 

Díjak:
World Press Photo 2008 –Sport kategória 3. hely
World Press Photo 2006 Sport kép történet  3. Hely
NPPA Best of Photojournalism 2006 Tisztelet díj
Grand Press Photo 2006  Sport 2. hely

Főbb kiállítások:
2011 ‘Új Munkák’ Lengyel Intézet Budapest
2008 ‘Világot járva’ New York ENSZ Székház
2007 ‘Power Punch Girls’ Varsó

Galéria:
2011-ben létrehoztam egyedi Összművészeti Szalonomat Budapest szívében az Andrássy úton, mely a ‘Berekai Art’, majd ‘Andrássy Art’ néven futott 8 éven át.
Mindez nagyszerű kiállítások, irodalmi, zenés-színházi és filozófiai események, könyvbemutatók és különböző divatrendezvényeknek is méltó színtere volt.

Fotós-galériatulajdonos előélettel a művészet szoros része volt az életemnek. Feltehetően ez inspirált, amikor egy Közép-Kelet Európában működő, egyedi szalonéletet hoztam létre, mely a különböző kiállítások és művészeti események, irodalmi-táncos, zenés estek színtere volt, melybe szenvedéllyel vetettem bele magam.

Válság:

Majd néhány évvel ezelőtt egy váratlan fordulat hatására, drasztikus változás állt be a családi életünkben. Egy hatalmas, nemzetközi gyermekelhelyezési háborúba voltam kénytelen belecsöppenni egy milliárdos apával szemben, aki egyik napról a másikra elvitte tőlem a két kisgyermekünket, az akkor hatéves kislányt és a négyéves kisfiúnkat.

Bár a perek jó részét megnyertem, de a gyerekek immár évek óta az édesapjukkal egy másik országban, tőlem távol élnek.

 

Könyv:

A megfeszített küzdelemből feleszmélvén döntöttem úgy, hogy talán ideje memoárba foglalva leírni mindazt az emberfeletti harcot, melyet a bürokrácia, a hatalom és a korrupció árnyékában voltunk kénytelenek elszenvedni, ahol nem más, mint két ártatlan kisgyermek élete a tét.

A könyvem írásába fogtam, melynek sajnos még nem látom a végét, de folyamatosan íródik magától a történet, mely remélhetőleg hamarosan befejezi önmagát.

 

Miként az élet a legnagyobb tanítónk és hiszem, hogy a napi küzdelemhez elengedhetetlenül fontos a test-lélek tápláló egyensúlya, melyhez igyekszem a jól bevált, általam képviselt, minőségi írásokat  átadni. Mindez nemtől függetlenül szól minden valamit magára adó embernek, akinek – bármit is hozzon az élet, a bennünk és a körülöttünk lévő harmónia legalább annyira fontos, mint nekem.

Kellemes, feltöltő olvasást!

Judit