Barion Pixel
Keresés

Miért áldásos hatású a léböjt?

Egy új évszak ígéretével- nyakunkon a szeptember, amikor is a tavaszi nagy tisztítókúra után, ismét érdemes elgondolkodni egy- az évszakváltáskor oly hasznosnak vélt- újabb, párnapos léböjt beiktatásán.

Jómagam legutóbb egy tíznapos léböjtkúrát próbáltam ki áprilisban – most pedig szeptember közepére tervezve a következőt, melynek immár kétéves évfordulója van.

Ezek a tehermentesítő, léböjt napok igen jótékonyan hatnak a test egészére.

Az emésztőrendszer kímélésével a méreganyagok ilyenkor könnyen és gyorsabban távoznak a szervezetből, mely az esetleges kezdeti tünetek ellenére a szervek regenerálódását vonja maga után, melytől a test egésze megkönnyebbül.

A belső szervek – az emésztés nehéz munkája helyett- ilyenkor tehermentesülnek, ami beindítja a belső regeneratív folyamatokat, mely a test egészének regenerálódását vonja maga után.

Az első 2-3 nap kisebb kellemetlenségei ellenére, a 4. naptól a saját tapasztalatom volt mindaz a könnyed, szinte lebegő földi létezés, melyet egyébként sajnos csak ritkán tapasztal meg az ember. Az éhség is szinte teljesen elillan addigra ahogy telnek a napok, és amikor már túlvagyunk a felén, azon kezdünk el gondolkodni, hogy mindez tulajdonképpen a végtelenségig is tartható lenne, annyival letisztultabb és felemelő érzés lesz úrrá az emberen.

Ilyenkor kiváltképp érezhető a test-lélek-szellem elválaszthatatlan hármasa, az ember valahogy sokkal higgadtabb és összeszedettebb lesz, még a gondolatai is megtisztulnak ilyenkor.

A hatás fokozása érdekében ajánlott a kúra ideje alatt, netán utána, néhány beöntés alkalmazása is, mely felgyorsítja a tisztulást.

Súlyfelesleg hiányában és szerencsés alkat révén, én főként egy letisztultabb tudatállapotért alkalmazom az általam ‘túlivászatnak’ mondott léböjtöt -amit persze nem lehet túlzásba vinni, mert ilyenkor a napi 5-6 liter folyadékmennyiség is szinte észrevétlenül halad át az emberen-  és amint egyszer ezt megtapasztalja az ember, már nem akar letérni erről az útról.

Bár tartós fogyás ettől a módszertől nem várható, de ajánlom minden egészséges, valamit is magára adó embernek, hogy eleinte akár egy háromnapos kúrával is, de ne hagyja ki a tisztulás ezen újszerű, testi-lelki élményét.

Jómagam mindezt a napi teendőim közepette, kimondottan elvonulás hiányában, magam alkotta frissen facsart levek, gyógyteák és rengeteg víz bevitelével végeztem.

https://vadaszakos.hu/lebojt-kura-otthon/

Persze vannak ilyen jellegű közös elvonulások is, melyet ámbár nem állt még módomban kipróbálni és melyről igen jókat hallottam az ismerősöktől -jómagam is tervezek már egy ilyen részvételt- mely a természetben, a Világtól elvonulva, sorstársakkal közösen, feltehetően még szórakoztatóbb és egyszerűbb lehet.

http://bojtoles.hu/

Mindannak ellenére, hogy eredetileg rengeteg betegség orvosolható lenne egy ilyen alapos és jól felépített méregtelenítéssel, bárminemű egészségügyi probléma esetén, mindez pedig csak orvosi felügyelet mellett ajánlott.

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek