Barion Pixel
Keresés

Gyömbéres-kurkumás marokkói sárgarépaleves

Amikor rengeteg a sárgarépa a hűtőben és még egy gyömbért, netán kurkumát is találok -bár nálam az mindig kéznél van- főképp amikor kezdődik a hűvös szezon, mi jöhet jobban egy mindent átmelegítő, forró levesnél?

Hozzávalók:

6db nagyobb méretű sárgarépa

2 kisebb fej vöröshagyma

1 db 3-4 cm átmerőjű friss gyömbér -ízlés szerint

kb. 2-3 teáskanélnyi kurkumapor,

só, kevés bors -ízlés szerinti

2-3 evőkanálnyi olívaolaj

1,7 l víz

Elkészítés:

A kockára vágott vöröshagymát olajban üvegesre dinsztelem, beleteszem a közepesen vékony, karikákra vágott sárgarépát és addig pirítom, míg a répa kissé megkaramellizálódik – a jobb ízhatás kedvéért.

Majd a frissen lereszelt gyömbérrel együtt is pirítom még egy kicsit, hogy jobban kiadja az ízeket.

Utána felöntöm egy kevés vízzel, beleteszem a kurkumát, sót, és a borsot, néhány percig együtt főzöm tovább, majd felöntöm a maradék vízzel és együtt főzöm még egy ideig, míg a sárgarépa kellemesen, mégis enyhén roppanósra főtt -persze ez is ízlés kérdése.

Egy kellemesen aranyló, az ősz színeit tökéletesen visszaadó levest kapunk, melyet rendkívül gyors és egyszerű elkészíteni.

Általában tészta nélkül is rendkívül finom, de én ez esetben egy mennyei, gluténmentes, kukoricalisztes alapú cérnametélt betéttel tálaltam.

Jó étvágyat!

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek