Gluténmentes-vegán bécsi szelet quinoával

Gluténmentes-vegán bécsi szelet quinoával

Nem vagyok a félkész ételek híve, de minap egy belvárosi ‘mentes’ üzletben sétálva leltem rá a rég elfeledett bécsi szelet ízvilágát visszaadó, vegán különlegességre.

Ha pedig már köret, akkor legyen quinoa és abból is a tarka, mert ez így különlegesebb..a fehérek lágyabb, míg a sötétebb szemek valamivel roppanósabbak, együtt pedig különösen jól harmonizálnak.

Hozzávalók:

1 cs. 2db-ból álló vegán bécsi szelet

1 cs. tarka quinoa

szőlőmagolaj a sütéshez

Elkészítés:

A quinoát kb 15 perc alatt sós vízben puhára főzöm, majd utána még kb 15 percig lefedve hagyom, hogy puhuljon.

A bécsi szeleteket pedig kevés olajban néhány perc alatt jól megforgatva aranybarnára sütöm.

Mivel épp semmi más nem volt otthon, így savanyúság helyett egy kevés mustárt tettem mellé.

Rendkívül gyors és egyszerű megoldás egy elfoglalt nap után.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?