Barion Pixel

Gyömbéres sárgaborsófőzelék sárgarépával

vegán, tejmentes gyömbéres sárgaborsó főzelék rántással sárgarépával

Örök kedvenc a sárgaborsó, melyet egy kicsit felfrissítve, a minap a Balatonon egy hirtelen ötlettől vezérelve gyömbérrel és sárgarépával készítettem el, mindenkinek kellemest meglepetést okozva ezzel. A sárgaborsó főzeléket rendhagyó módon, a nagyitól tanult tradicionális rántással kombináltam.

Vegán gyömbéres sárgaborsó főzelék hozzávalók:

  • 50 dkg sárgaborsó
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál riszliszt
  • 4 szál sárgarépa
  • egy kis db gyömbér
  • só, bors- ízlés szerint

Sárgaborsó főzelék rántással készítése:

A sárgaborsót legjobb ha éjszakára, vagy lehetőleg néhány órára főzés előtt beáztatjuk, hogy megkönnyítsük a főzési folyamatot.

Feltesszük a félbe, vagy akár az apróra vágott vöröshagymával együtt főni- ha félbevágva teszem fel, akkor a végén kiszedem a szétfőtt hagymadarabokat.

Röviddel utána beleteszem a szeletelt sárgarépát és a reszelt gyömbért- az intenzívebb ízhatás kedvéért.

A forrás utáni első habot érdemes róla leszedni, mert így állítólag könnyebben emészthetővé válik.

Egy serpenyőben az olajat a liszttel- enyhe pirulásig szorgalmasan kevergetek, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, és egy kis ideig együtt pirítom őket tovább.

Majd az így keletkezett hagyományos rántást szép lassan adagolva belekeverem az immár megfőtt, sárgaborsós lébe, melyet még 1-2 perc erejéig együtt forralok tovább.

Só-borssal ízesítem a sárgaborsó főzeléket és ha netán kedveljük a savanykás ízvilágot, esetleg tehetünk hozzá egy kevés almaecetet, mely az örök nagy kedvencem.

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek