Barion Pixel

Mindenmentes kelbimbófőzelék sárgarépával

Mindenmentes kelbimbófőzelék

Számtalan jótékony hatásáról híres ez a hazánkban nem túl népszerű zöldség, így a hagyományos receptúrát választottam, egy kissé újragondolva a mindenmentes kelbimbófőzeléket, némi sárgarépával dúsítva.

Hozzávalók:

1 csomag (25dkg) kelbimbó

2db sárgarépa

fél doboz növényi tejszín

2-3 gerezd fokhagyma

kb. másfél evőkanál étkezési keményítő (hagyományos rántás helyett)

só, bors

Mindenmentes kelbimbófőzelék elkészítése:

A kelbimbó alján lévő keményebb részt levagdosom, megmosom és kb. fél liter vízben az összevágott sárgarépával együtt felteszem főni, amíg kellően -de nem túlzottan- megpuhul.

Ha nem rántással készítem, akkor hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, mellyel együtt főzöm tovább..

Amint elkészült, finoman hozzáadhatjuk a hideg vízben elkevert keményítőt, amíg kellő sűrűségű nem lesz. Miután ezt belekevertük, az első forrásnál már le is vehetjük a tűzről, majd hozzáadjuk a növényi tejszínt, a sót és a borsot.

Bármilyen feltéttel tálalom is finom lesz,

étvágyat!

https://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/miert_egyunk_sok_kelbimbot/20141110142702

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek