Számtalan jótékony hatásáról híres ez a hazánkban nem túl népszerű zöldség, így a hagyományos receptúrát választottam, egy kissé újragondolva a mindenmentes kelbimbófőzeléket, némi sárgarépával dúsítva.
Hozzávalók:
1 csomag (25dkg) kelbimbó
2db sárgarépa
fél doboz növényi tejszín
2-3 gerezd fokhagyma
kb. másfél evőkanál étkezési keményítő (hagyományos rántás helyett)
só, bors
Mindenmentes kelbimbófőzelék elkészítése:
A kelbimbó alján lévő keményebb részt levagdosom, megmosom és kb. fél liter vízben az összevágott sárgarépával együtt felteszem főni, amíg kellően -de nem túlzottan- megpuhul.
Ha nem rántással készítem, akkor hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, mellyel együtt főzöm tovább..
Amint elkészült, finoman hozzáadhatjuk a hideg vízben elkevert keményítőt, amíg kellő sűrűségű nem lesz. Miután ezt belekevertük, az első forrásnál már le is vehetjük a tűzről, majd hozzáadjuk a növényi tejszínt, a sót és a borsot.
Bármilyen feltéttel tálalom is finom lesz,
jó étvágyat!