A minap csak az alábbi néhány dolgot találtam otthon a hűtőben, mint zöldspárgát, újburgonyát, sárgarépát és egy csokor petrezselymet.
Pillanatok alatt találtam ki, hogy egy hagyományos jó kis petrezselymes burgonya lesz a köret, melyet spárgával és mennyeien pirított, karamellizált sárgarépával tálalok majd egy gyorsan elkészíthető ebéd keretein belül.
Hozzávalók:
- 1 csomag spárga
- 6-8 szál sárgarépa
- 60 dkg krumpli
- 1 csokor petrezselyem
- 4 dkg laktózmentes vaj vagy olívaolaj
- só
Elkészítés – Párolt spárga-sárgarépa egyveleg
60 dkg burgonyát meghámozva sós vízben megfőztem. Majd kb 4dkg laktózmentes vaj- vagy olívaolajban az 1 csokor felaprított petrezselymet néhány másodperc erejéig megpirítottam, majd hozzáadva a megfőtt krumplit, alaposan összekeverve, további néhány másodpercig együtt pirítjuk.
Az 1 csokor spárgát jól megmosva, a végét levágva sós vízben max. kb 10 percig főzöm, hogy még kellemesen roppanós maradjon. Ha valaki szereti halmozni az ízeket, tehet bele esetleg egy zöldség- vagy húsleveskockát- én a bioboltban szoktam megvenni az adalékanyag mentes verzióját.
Mindeközben 6-8 szál meghámozott, karikákra vágott sárgarépát serpenyőben olívaolajban kellemesen, roppanósan finom, enyhén karamellizáltra pirítjuk, majd jöhet a tálalás!
Jó étvágyat!