Barion Pixel
Keresés

Párolt spárga-sárgarépa egyveleg petrezselymes burgonyával

párolt spárga karamellizált sárgarépával, petrezselymes burgonyával

A minap csak az alábbi néhány dolgot találtam otthon a hűtőben, mint zöldspárgát, újburgonyát, sárgarépát és egy csokor petrezselymet.

Pillanatok alatt találtam ki, hogy egy hagyományos jó kis petrezselymes burgonya lesz a köret, melyet spárgával és mennyeien pirított, karamellizált sárgarépával tálalok majd egy gyorsan elkészíthető ebéd keretein belül.

Hozzávalók:

  • 1 csomag spárga
  • 6-8 szál sárgarépa
  • 60 dkg krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 dkg laktózmentes vaj vagy olívaolaj

Elkészítés – Párolt spárga-sárgarépa egyveleg

60 dkg burgonyát meghámozva sós vízben megfőztem. Majd kb 4dkg laktózmentes vaj- vagy olívaolajban az 1 csokor felaprított petrezselymet néhány másodperc erejéig megpirítottam, majd hozzáadva a megfőtt krumplit, alaposan összekeverve, további néhány másodpercig együtt pirítjuk.

Az 1 csokor spárgát jól megmosva, a végét levágva sós vízben max. kb 10 percig főzöm, hogy még kellemesen roppanós maradjon. Ha valaki szereti halmozni az ízeket, tehet bele esetleg egy zöldség- vagy húsleveskockát- én a bioboltban szoktam megvenni az adalékanyag mentes verzióját.

Mindeközben 6-8 szál meghámozott, karikákra vágott sárgarépát serpenyőben olívaolajban kellemesen, roppanósan finom, enyhén karamellizáltra pirítjuk, majd jöhet a tálalás!

Jó étvágyat!

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek