Ha már a nyári kert egymás után ontja a finomabbnál finomabb zöldségeket, miért ne készítsünk belőle valami újítóan hagyományos, könnyű finomságot, mint például a gluténmentes cukkinifasírt.
Hozzávalók:
- Egy méretesebb – vagy 2-3 kisebb cukkini
- 1db tojás
- 17 evőkanál riszliszt -mely a cukkini mérete és az arányok miatt az összedolgozás folyamán érzés szerint változhat.
- 2 csokor petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- a sütéshez repce, napraforgó, vagy kókuszzsír
Cukkinifasírt rizsliszttel elkészítése
A cukkinit lereszelve, majd annak levét kézzel kellően kifacsarva egy nagyobb tálba helyezzük.
Hozzáadjuk a tojást, a lisztet – amennyit felvesz- a felvágott petrezselymet és a fűszereket ízlés szerint.
Mindezt kellő mennyiségű liszt hozzáadásával összegyúrjuk úgy, hogy biztonsággal pogácsákat formázhassunk belőlük.
Az elkészült fasírtkákat felhevített olajban megforgatva enyhén pirosra sütöm.
Ha szereted a cukkinis ételeket nézz körbe a cukkinireceptek.hu weboldalon is!
Szinte bármilyen körettel tálalhatom, én hajdinával és a kukoricakásával, azaz puliszkával is kipróbáltam, mindegyik önmagáért beszél.
A hajdinás verzióhoz főként, ajánlott némi házilag készített vegán tartármártás is.
vegán tartármártás:
- 1 doboz rizs-mandula v. zabtejszín
- 1 csapott evőkanál mustár
- 2 teáskanál bármilyen ecet
- 1 evőkanál olívaolaj
- fél citrom leve
- só, bors, cukor
A fenti egyveleget habosra összekeverve, a kellő ízhatás érdekében ízlés szerint játszadozom a különböző hozzávalók és fűszerek arányával.
Jó étvágyat!
url thanks.
You’re welcome!:)