Barion Pixel

A medvehagyma rejtett előnyeinek feltárása

Medvehagyma

Amint a jó idő végre beköszönt és megjelennek a várva-várt tavaszi növények, a természet – néhány hét erejéig- ismét egy valódi elixírrel ajándékoz meg minket. Ez pedig nem más mint a medvehagyma, mely az év e röpke szakaszában, igazi kincs az élelmiszerboltok polcain.

E különleges növényt nemcsak az ízéért érdemes fogyasztanunk, de az egész szervezetünkre jótékony hatással van, hiszen egy igazi természetes csodaszer, ami gyógyító hatásán túl, még remek ízélményt is nyújt.

A húsvéti ünnepek alatt épp a Balatonkenese határán lévő magas part lábánál volt szerencsénk vele találkozni, mely buja virágmezőként tárult a szemünk elé.

Ez a cikk bemutatja, hogy miért érdemes megkóstolni és miért ne hagyjuk ki ezt a természetes alapanyagot az étrendünkből!

A medvehagyma rejtett előnyei, élettani hatása:

  1. Immunrendszer erősítése: Köztudottan az egyik legjobb dolog, amit tehetünk az egészségünkért ha erősítjük, eddzük és tápláljuk az immunrendszerünket. Az ásványi anyagok- vitaminok- és antioxidánsokban gazdag medvehagyma olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek növelik az immunrendszer hatékonyságát és hozzájárulnak, hogy jobban ellen tudjuk állni a különböző bakteriális, vírusos vagy gombás fertőzéseknek.
  2. Gyulladáscsökkentő hatás: A medvehagyma az egyik legjobb gyulladáscsökkentő alapanyag, amely természetesen segítheti a szervezetet abban, hogy megszabaduljon a gyulladásoktól, miáltal enyhítheti az ízületi fájdalmakat vagy akár a fertőzések okozta gyulladásokat, mindemellett rákmegelőző tulajdonsággal is bír
  3. Egészséges bőr: A medvehagyma olyan összetevőket tartalmaz, melyek még a bőr egészségének javításában is szerepet játszhatnak. Már csak a benne lévő a C-vitamin is segítheti a bőr egészségének fenntartását és a ráncok elleni küzdelmet.
  4. Koleszterinszint csökkentése: A medvehagyma nemcsak egészséges, de még a magas koleszterinszintre panaszkodók számára is javasolt alapanyag. Segíti a vércukor és a koleszterinszintet szabályozni, ami segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.
  5. Vértisztító hatású, mely segíti a test méregtelenítését és fokozza a vérkeringést.
  6. Emésztési problémákat is könnyen orvosolhatunk vele, mert segíti az egész
  7. Fogyasztó hatás: A medvehagyma rejtett előnyei még a fogyókúrázóknak is igen nagy hasznára válhatnak, a benne lévő minimális kalória és magas rosttartalmának köszönhetően, még a testsúlycsökkenést is támogatja. Ráadásul tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ami azt jelenti, hogy ha kiváltjuk vele az étrendünkben más, kevésbé tápláló élelmiszereket, akkor biztosítjuk a szervezetünknek a szükséges tápanyagokat.

Egy szó mint száz, medvehagyma egy igazi csodaszer, melynek egészségünkre való hatásai rendkívül sokrétűek. Az immunrendszer erősítésétől a koleszterinszint csökkentésén át, egészen az egészséges bőrig nagyon sok dolgot köszönhetünk neki. Érdemes bevonni az étrendünkbe, márciustól található a boltokban és akár otthon is termeszthető. Válasszunk minél több zöld, friss és egészséges élelmiszert, hiszen így jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben, és a közérzetünk-energiaszintünk is határozottan sokat javulhat.

https://www.youtube.com/watch?v=XHr8W5cnWIg

https://napimuzsa.hu/vegan_receptek/medvehagymas-lepeny/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek