Barion Pixel
Keresés

Hogyan hangolódjunk az életre?

Naplemente

Végre itt a csodás tavasz a nyakunkon a megújulás és a szépség üzenetével és miként a természettel való egyensúlyban, a saját életünkben is időről-időre elérkezik a frissítő változások időszaka, amikor különösen fontos hogy érezzük, hogy hogyan is hangolódjunk az életre és a természet ritmusára.

Egy újabb, előttünk álló, induló hét kezdetén pedig néha elengedhetetlenül fontos, hogy átgondoljuk, hogy hogyan, milyen szándékkal vágjunk bele az előttünk álló hétnek, hiszen már mindnyájan tapasztalhattuk, hogy mennyire fontos, hogy milyen energiával indítunk egy-egy napunkat.

Kissé tudatosabbá válva már arra is rájöhettünk, hogy mennyire nem mindegy, hogy mire irányul a figyelem, hiszen a mindennapi rohanásban könnyen elveszhetünk a monotonná vált cselekedetek egymásutánjában.

Igazán nem mindegy, hogy egy újabb napot bumlizunk végig, vagy netán meg is találjuk az élet mélyebb jelenlétét, annak nagyobb lehetőségét. Egyszerűen csak ráeszmélni és megélni azt, hogy létezünk, lélegzünk, szeretünk, kapcsolódunk és hogy valami olyat cselekszünk, aminek értelme van és ami valóban számít.

Hogyan hangolódjunk az életre?

Ez akár már egy szimpla hála– vagy imával is könnyen hozzáférhető, hogy erőnk legyen koncentrálni, figyelni, hogy tudatosak és elevenek legyünk, és nem utolsósorban, hogy szerethessünk.

Ez a saját erőnk- és képességünkre hívja fel a figyelmet, és arra, hogy teljesen mindegy, hogy a világban éppen mi zajlik, mi a legjobbat, a lehetőségek maximumát igyekezzük kihozni önmagunkból azért, hogy kiváló szolgálatára lehessünk mind önmagunknak és másoknak.

Ne feledjük, hogy valakinek ezen a héten is szüksége van a kedvességünkre, a támogatásunkra és talán még nem is tudok róla, de a pozitív, gondoskodó, türelmes énünkre van szükség, vagy hogy egyszerűen csak a szeretet forrása légy.

Sajnos rengeteg ember él különböző problémákkal, fájdalomban, mint testi-lelki betegség, vagy egyéb kihívásokkal küzdenek, vagy éppen csak -mint számos esetben a világnézet-gondolkodásmódjuk taszítja őket szenvedésbe.

Sokan talán épp az életük célját és értelmét kutatják, azt, hogy vajon miért vannak itt, azaz egyfajta egzisztenciális- lényegi kérdéssel és spirituális nehézséggel szembesülnek.

Fontos, hogy emlékeztessük magunkat rá, hogy a szeretet forrásává váljunk a létező legegyszerűbb módon azok felé, akiknek erre most nagy szüksége van.

Emlékeztessük magunkat, hogy az energiaszintünk milyen hatással van másokra, melynek szintjére pedig elsősorban saját magamnak van ráhatásom, hogy tudatosabb és jelenlévőbbé váljak, mind a saját és mások életében.

Ha a megszokott rutin helyett, már csak egy fokkal jobban érzem a napot, az élet apró kis áldásait, a lélegzetet a tüdőmben, a pillanatban rejlő erőt és magát az életet, hihetetlen változások tanúi lehetünk a saját valóságunkban.

Ekkor akaratlanul is megszállja a lelkemet az őszinte hála és az élet esszenciájának varázsa. Egészen más életminőség az, amikor szimplán csak jelen vagyok a körülöttem lévő emberekkel, a régi sérelmeket félretéve-elfeledve kapcsolódni tudok, hiszen mi másra, ha  nem erre van szükségünk egymástól, hogy itt és a most legyünk e napon, ezen a héten és mindenkor, csak el kell kezdeni újra gyermekként észrevenni ezeket az apró ’finomságokat’.

Légy jelen a szeretteiddel, szolgáld és tereld őket, mert szükségük van rád.

Persze, hogy eleinte nem könnyű a jelenben létezés, hogy egyszerűen szeretettel forduljak szinte minden és mindenki felé, miáltal akár már a régi berögzülések is feloldódhatnak és jelentőségüket veszítik.

Csak úgy, ’elhagyva a gondolatok lebilincselő egymásutánját, ’dobjuk el az agyunkat’ hogy beléphessünk a pillanat feloldozó szabadságába, mely már önmagában egy hatalmas ajándék.

Ez az, ami valódi erőt ad és feltölt, hogy ebben az egészen különleges, áldott üzemmódban, könnyedén lépdeljünk előre az életben.

Mérhetetlenül jó érzés hálával és szeretettel közeledni az emberek felé, miközben saját magunk is rájövünk, hogy egyfajta ajándék és hozzájárulás hatalmával vagyunk felruházva mind magunk, mind mások számára.

Ne feledjük, hogy erősebbek vagyunk, mint hinnénk és hogy a jövő csodás dolgokat tartogat még számunkra.

Mezőn álló nő

A reggel folyamán pedig gondoljunk arra, hogy mai nap még egy üres, nyitott és új fejezet kezdete, és hogy kellően fontos egy sikeres nap kezdéséhez, hogy jegyzettel – emlékeztetővel, napi tervvel indulva, behangoló világnézettel indítsuk a napot.

Az pedig, hogy valakinek a forrása és inspirációja lehetek, mily fontos és felbecsülhetetlen érték és az a szerep, melyből a legmagasabbat kihozva, rengeteg értelmet nyerünk, kapunk a továbbiakhoz, magához az élethez.

A hét e friss napján pedig az igazi ajándék, hogy mindig változunk és változtathatunk.

Mi más kell még ehhez a folytonosan átalakuló, kaotikus világhoz?

https://www.youtube.com/watch?v=PuEbHPqay-g

https://napimuzsa.hu/eletmod/61-lepes-a-mindennapi-nyomas-kezelesehez/

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek