Barion Pixel
Keresés

Budavári Borfest

A múlt héten fent jártam a Várban a Budavári Borfest-en, ahol a szokásosan elvarázsolt, mesebeli hangulatban már késő délutántól ízlelgettük a legjobb borokat.
Játékos hangulatban történt mindez, még egy szórakoztató kvízjátékban is részt vettünk az egyik sátorban, ahol helyes válaszok esetén nyereményt osztottak. Legkitűnőbb bor-élmény a következő standoknál ért:
Egy kiváló érzékkel és nem kisebb bortudással megáldott barátnőm célirányos vezetésével a legelső útunk a Tokaji ’Pajzos’ standjához vezetett, ahol a 2016-os Furmint okozott felemelő élményt, melynek finoman könnyed, enyhén gyümölcsös, lágy ízvilága nagyszerű társ volt azon a kellemesen meleg, őszi napon.

www.pajzos-megyer.com/hu


Mindemellett komoly felkészültség jellemezte az eladásért felelős hölgyet, aki nagyon kedvesen, minden kíváncsiságunkat vérprofin kielégítette.
Egyszóval kedvcsinálónak remek, igazán jó indítás, szívem szerint ott le is táboroztam volna, de valahogy mégis hívogatott a színes forgatag és a kíváncsiság, hogy vajon lehet- e még ezt fokozni.?
Ezek után ez elmaradhatatlan olasz Proseco lett a következő sláger, melynek lágy és könnyed ízvilágát a kellően pezsdítő buborékok tették igazán izgalmassá. Felemelő folytatás, immár a kellően oldott, jó hangulatban lévő andalgással. Ezúttal nem hagyhattuk ki a szekszárdi standok közt lévő, sokaknak tán még nem túl ismert szekszárdi Schieber borház Cabernet Franc-ját, mely a könnyed fehérbor és a habzó változata után egy komolyabb, testesebb választás volt, minden esetre szintén pozitív csalódás, csak ajánlani tudom..

www.schieberpinceszet.hu


A kör lezárásaként végül a Zwack stand sem maradhatott el, ahol Zwack Izabella mesés tokaji Furmintjánál jobb választást nem is tudtam volna elképzelni.
Szárazsága ellenére minden savasságtól mentes és rendkívül finom, könnyed, lágyan gyümölcsös világa igazán csalóka, hisz valósággal itatja magát.

https://zwackwebshop.hu


Mindez egy remek délután nagyszerű befejezése volt.
Végül olyannyira bevált ez a kis túra, hogy másnap a barátaimmal visszatérve, ugyanezt a kört végigjárva mutattam be nekik mindezt büszkén, mint az idei év legjobb fehérbor felfedezéseit.

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek